Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Lobeco

GFT

DZ Technologies

IDIS

Network Optix

JMB Groep

Bydemes

Eizo

Sequrix

CardAccess

G4S

20face

Akuvox

OSEC

ADI

Kiwa

Service Centrale Nederland

i-Pro

VEB

BHVcertificaat.online

Oribi ID Solutions

Alphatronics

Nimo Drone Security

NetworxConnect

ASIS

Add Secure

HD Security

VAIBS

2N

SMC Alarmcentrale

Gold-IP

Connect Security

Secusoft

Seris

SmartSD

Traka ASSA ABLOY

Nimo Dog Security

Top Security

PG Security Systems

Hikvision

Nenova

NIBHV

Paraat

Securitas

Crown Security Services

Advancis

CDVI

Explicate

EAL

SmartCell

Ajax Systems

ARAS

Brivo

Unii

Paxton

Milestone

Seagate

Uniview

VideoGuard

ASSA ABLOY

Bosch Security Systems

Hanwha Vision Europe

Genetec

Masset Solutions

Regio Control Veldt

Multiwacht

Avigilon Alta

De Beveiligingsjurist

Optex

Centurion

VVNL

Alarm Meldnet

CSL

RoSecure

Eagle Eye Networks

Dero Security Products

SOBA

Trigion

VBN

HID

Nieuw experience center Hikvision in Hoofddorp

7 februari 2022
Redactie
10:57

Nadat het al zeer grote bedrijfsgebouw van Hikvision Europe in Hoofddorp bijna verdriedubbeld is in grootte, is nu ook het nieuwe experience center in gebruik genomen. Hier zijn verschillende ‘verticals’ uitgebeeld, ofwel situaties waar het werken met de apparatuur van Hikvision in de praktijk ervaren kan worden.

Met achthonderd vierkante meter is het experience center binnen de beveiligingssector de grootste demonstratieruimte van Nederland. En niet alleen de grootte maakt indruk. Ook de decors dwingen respect af. De meest uiteenlopende praktijksituaties worden realistisch uitgebeeld. Zo is er een patiëntenkamer in een ziekenhuis. Hier wordt onder andere gedemonstreerd hoe patiënten op een privacy-vriendelijke manier bewaakt kunnen worden, zodat de verpleegkundige bijvoorbeeld een melding krijgt als een patiënt uit bed valt. Dat kan namelijk behalve met een camera ook met thermische sensoren worden geregeld.

In het experience center draait het niet alleen om beveiliging en veiligheid. Ook gebouw- en verkeerbeheer hebben een plaats gekregen. Zo is in een nagebouwd stukje parkeergarage te demonstreren hoe bezoekers naar een vrije plek worden geleid.

Ook in de logistiek kan Hikvision de nodige diensten bewijzen, zo is in het experience center te zien. Gedemonstreerd wordt hoe robots zijn in te zetten, terwijl alles met camera’s nauwkeurig geobserveerd wordt. Hiervoor worden ook industriële thermische camera’s ingezet.

Verder bevinden zich in het experience center een casino, waar de ‘low light’ camera’s worden gedemonstreerd, een klaslokaal voor demonstratie van de educatieve oplossingen van Hikvision, waaronder een slim digitaal schoolbord, dat ook afstandsonderwijs ondersteunt, een winkel met alle mogelijke oplossingen voor de detailhandel en een opstelling waar te zien is wat met moderne displays zoal mogelijk is. Tot slot is er een aparte afdeling waar de laatste noviteiten van de fabrikant zijn te bewonderen. Installateurs kunnen met hun klanten via hun distributeur een afspraak maken voor demonstraties in het experience center.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Suricat

SequriX

Videoguard

Seagate

Wordt een partner