Nieuw gebouw voor opleiding Security Management

Saxion opent vandaag haar nieuwe gebouw in Apeldoorn, waar de opleidingen Hotel Management en Security Management, met in totaal ruim duizend studenten, gevestigd zijn. Het nieuwe gebouw omvat onder andere een praktijkruimte die samen met een groot aantal beveiligingsbedrijven is gerealiseerd.

De officiële opening wordt verricht door wethouder J. Kruithof van Apeldoorn. Ter gelegenheid van de opening  zullen Arjan Kers, general manager TUI Nederland en Stoffel Heijsman, politiechef van Oost Nederland, de relatie tussen onderwijs en resp. gastvrijheid en veiligheid bespreken.
Bijzonder bij deze vestiging van Saxion is de betrokkenheid van studenten van de opleiding Interieur Design & Styling van Saxion uit Deventer. Ze hebben het interieurontwerp gemaakt en daarmee laten zien over hoeveel creativiteit en vakmanschap ze beschikken.
In het nieuwe gebouw is 15,5 kilometer ICT-bekabeling gelegd, er is 100 ton staal verwerkt, ruim 2.000 meter computervloer aangebracht, 1.000 m² glasgevel geplaatst en 2.000 m² vloerbedekking gelegd. Ook is er duurzaam gebouwd; er is een groen dak, deels met planten en deels met zonnepanelen.

Op zaterdag 12 november is er ’s morgens een open huis voor de bevolking van Apeldoorn en ’s middags een voorlichting voor aankomende studenten.

Deel dit artikel via: