Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Milestone

Centurion

Seagate

Explicate

Traka ASSA ABLOY

Hanwha Vision Europe

CSL

OSEC

ASIS

i-Pro

De Beveiligingsjurist

CardAccess

Nenova

SOBA

2N

Nimo Dog Security

Alarm Meldnet

Unii

Bosch Security Systems

ADI

SmartCell

Genetec

Paraat

VBN

G4S

VEB

Brivo

Seris

VAIBS

DZ Technologies

Service Centrale Nederland

SmartSD

Bydemes

Top Security

NIBHV

Trigion

Lobeco

Multiwacht

GFT

EAL

Eizo

ARAS

20face

Oribi ID Solutions

HID

Uniview

Alphatronics

CDVI

Sequrix

Akuvox

Nimo Drone Security

Eagle Eye Networks

Gold-IP

Advancis

Regio Control Veldt

Avigilon Alta

Connect Security

Paxton

RoSecure

PG Security Systems

Masset Solutions

Securitas

Kiwa

Crown Security Services

IDIS

Add Secure

JMB Groep

Hikvision

BHVcertificaat.online

HD Security

VideoGuard

SMC Alarmcentrale

Optex

Ajax Systems

VVNL

Secusoft

ASSA ABLOY

Dero Security Products

NetworxConnect

Nieuwe Ajax LegioSeal straalpijphouder

26 oktober 2008
Redactie
22:47

De nieuwe Ajax LegioSeal straalpijphouder voorkomt oneigenlijk gebruik van brandslanghaspels. Tot voor enkele jaren geleden werden brandslanghaspels nog regelmatig gebruikt voor andere doeleinden dan brandbestrijding. Zo werd de haspel in veel gevallen gebruikt om de planten water te geven of de bedrijfsauto te wassen.

Echter met het oog op de legionellaproblematiek bleken aanvullende eisen noodzakelijk voor de installatie van brandslanghaspels, werden controleerbare keerkleppen verplicht en moest de bedieningsafsluiter of de straalpijp vergrendeld worden. Sinds die tijd krijgt Ajax-Chubb Brandbeveiliging veel vragen uit de markt over de verzegeling van afsluiters en brandslanghaspels.

Nieuwe Ajax LegioSeal straalpijphouder Maar niet alleen werd het verzegelen een onderwerp van gesprek in het kader van legionellapreventie, ook het oneigenlijk gebruik van de brandslanghaspel in openbare ruimten, zoals scholen, werd vaak genoemd. De gevolgen hiervan kunnen variëren van een compleet waterballet tot het niet opmerken van de verbreking van de (verplichte) verzegeling van de afsluiter als de straalpijp netjes terug wordt gehangen.

Bovendien is het extra verzegelen van de straalpijp een betere optie dan het uitsluitend verzegelen van de afsluiter omdat bij verzegelde afsluiter de straalpijp nog steeds geopend kan worden en er water uit de slang kan lopen.

Ajax-Chubb heeft naar aanleiding van deze praktijksituaties een nieuwe straalpijphouder met verzegeling ontwikkeld. Deze straalpijphouder verhoogt de drempel om de brandslanghaspel te misbruiken, terwijl het gebruik in geval van brand even eenvoudig blijft. De gepatenteerde Ajax LegioSeal is zo ontworpen dat de verzegeling wordt verbroken wanneer de straalpijp uit de houder wordt genomen. Bovendien scharniert de transparante voorzijde open waardoor (oneigenlijk) gebruik van de brandslanghaspel direct zichtbaar is. De voorzijde blijft open staan totdat er een nieuwe verzegeling is aangebracht. Hierdoor kan dit product een extra bijdrage leveren aan legionellapreventie en het voorkomen van vandalisme met brandslanghaspels. Ook wordt de straalpijp beschermd tegen stof en vuil zodat een goede werking gewaarborgd wordt. De nieuwe Ajax LegioSeal straalpijphouder is geschikt voor alle in de markt gangbare straalpijpen en bestaat uit twee delen: een metalen ophangbeugel en de kunststof straalpijphouder zelf. Vanaf eind dit jaar worden alle Ajax brandslanghaspels standaard uitgeleverd met de metalen ophangbeugel zodat tegen meerprijs alleen de straalpijphouder hoeft te worden bijbesteld. Voor reeds geïnstalleerde haspels kan een complete straalpijphouder inclusief ophangbeugel worden besteld. De montagepunten zijn zodanig ontworpen dat in vrijwel alle gevallen bestaande ophangbeugels kunnen worden vervangen zonder nieuwe gaten te hoeven boren.

Beveiliging Gids: Ajax-Chubb Brandbeveiliging

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

SequriX

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner