Nieuwe beveiliging in iOS 9 van Apple

De beveiliging van de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem van Apple is onder handen genomen. iOS9 zal volgende week verschijnen.

Apple heeft nieuwe beveiligingsmaatregelen aan iOS 9 toegevoegd. Zo is het twee-factor authenticatieproces verbeterd en is er een verplichting om een sterker wachtwoord van 6 karakters te gebruiken. Twee-factor authenticatie is nu direct aan het besturingssysteem toegevoegd.

Apple IDBij deze verificatie wordt er om een verificatiecode gevraagd wanneer je je in een nieuwe browser of op een nieuw device aanmeldt. Deze code wordt automatisch op je andere Apple devices getoond of naar je telefoon gestuurd.

Ook krijgen gebruikers krijgen na de installatie van een app een waarschuwing dat de app van een niet vertrouwde ontwikkelaar afkomstig is. Om de app te gebruiken moeten ze vervolgens zelf naar instellingen gaan en daar aangeven dat ze de ontwikkelaar vertrouwen. Daarmee kunnen gebruikers niet meer zo snel bevestigen en per ongeluk en een verkeerde app installeren.

Deel dit artikel via: