Nieuwe bodycam van Axis Communications

Axis kondigt de AXIS W101 Body Worn Camera aan. Deze ‘bodycam voor iedereen’ brengt de voordelen van de bodycamtechnologie naar een breed scala aan nieuwe sectoren en markten. De bijgeleverde mobiele app voor het kijken en labelen op locatie zorgt voor snelle en eenvoudige toegang tot de beelden.

De AXIS W101 is verkrijgbaar in twee kleuren, discreet wit en zwart wanneer afschrikking de prioriteit is, wat hem geschikt maakt voor nog meer toepassingen. De camera biedt volgens de fabrikant een goede video- en audiokwaliteit met scherpe beelden in elke frame en heldere audio met ruisonderdrukking. Hij levert natuurlijke kleuren met minder ruis in omgevingen met weinig licht, een beter contrast, meer scherpte en minder bewegingsonscherpte dankzij kortere sluitertijden. Hij heeft ook een beter bevestigingsoppervlak voor stabiele opnames in iedere situatie. Daarnaast zorgt een ‘voice enhancer’ ervoor dat opgenomen spraak beter verstaanbaar is.

Makkelijk te integreren
In vergelijking met zijn voorganger ondersteunt de AXIS W101 meer GNSS-systemen, waaronder GPS, Glonass en Galileo, en biedt hij een betere locatietracking. Met de grote, gemakkelijk bereikbare knop kan opname met één tik worden gestart. De camera kan tot 90 seconden bufferen voordat hij wordt geactiveerd zodat de hele ontmoeting wordt vastgelegd. Deze bodycam, die gebaseerd is op open standaarden, is eenvoudig te integreren met AXIS Camera Station en AXIS Case Insight, evenals met een VMS en EMS van derden, zowel op locatie als in de cloud.
De bedrijfsduur is maximaal 17 uur of 12 uur bij 1080p-resolutie, bevestiging gaat via een KlickFast-systeem en de camera biedt locatietracking. Hij kan mobiel worden opgeIaden met iedere USB-C-lader. De Axis Zipstream-technologie maakt het mogelijk om zoveel mogelijk beelden op te slaan zonder op videokwaliteit in te leveren. De AXIS W101 voldoet aan de FBI-normen inzake cybersecurity met end-to-endversleuteling. Verder is de Axis apparaat-ID veilig en kunnen Axis-apparaten gemakkelijk worden geautoriseerd in het netwerk dankzij Axis Edge Vault.

De AXIS W101 is vanaf maart 2022 beschikbaar via de distributiekanalen van Axis.

Deel dit artikel via: