Nieuwe eigenaren voor de Lobeco Group

Bart Dewijn, Tim de Smedt en Richard Monster hebben samen alle aandelen van de Lobeco Group overgenomen van Martin Roos, die na een imposante carrière op zijn 65ste de beveiligingssector vaarwel zegt. Dankzij deze strategische stap kan Lobeco Group, met vestigingen in Nederland en België, onafhankelijk blijven.

Lobeco is sinds meer dan 40 jaar een gevestigde waarde in de Nederlandse beveiligingswereld. Nadat stichter Lolkes de Beer de zaak in 2006 verkocht aan Martin Roos, lonkte het bedrijf ook over de grenzen heen naar expansie. Dat leidde in 2010 tot de oprichting van Lobeco België door Martin Roos en zijn Belgische vennoot Bart Dewijn. In beide landen schreef de onderneming verder aan een knap groeiverhaal.

Continuïteit garanderen
Als groothandel in elektronische beveiliging, bedient Lobeco installateurs met kwalitatieve systemen voor inbraakdetectie, brandpreventie, camerabewaking en toegangscontrole. Daarvoor beschikt het over vijftig gespecialiseerde medewerkers: 35 in Den Haag, 15 in Wevelgem. Om de continuïteit van de onderneming te garanderen en tegelijk te vermijden dat Lobeco in handen van een externe overnemer valt, verkocht Martin Roos recent alle aandelen aan het triumviraat Bart Dewijn (general manager), Tim de Smedt (technical manager) en Richard Monster (commercial manager). Elk van hen kan terugvallen op minstens vijftien jaar ervaring in deze sector én op een mooie carrière bij Lobeco. Sinds 20 april sturen zij de Nederlandse en Belgische vestiging aan. Dat doen ze vol vertrouwen in de toekomst en met de vaste overtuiging om het bedrijf de komende jaren verder te laten groeien.

Digitalisering
“De nichemarkt van elektronische beveiliging evolueert in een hoog tempo”, stipt Bart Dewijn aan. “Dankzij partnerships met gereputeerde fabrikanten en onze eigen knowhow, zijn we helemaal klaar om met hoogwaardige producten en een solide, flexibele dienstverlening, installateurs op een professionele manier te blijven ondersteunen. We werken intussen gedreven verder aan de digitalisering van de Lobeco Group. Op die manier willen we onze service blijven optimaliseren.”
Voor medewerkers, klanten en leveranciers verandert er niets door de overname.

Deel dit artikel via: