Nieuwe look voor Mifare Classic 4K tags

Paxton heeft het uiterlijk van zijn Mifare Classic 4K tags vernieuwd. De tags zijn te gebruiken met de Net2 Multiformat-lezers, PaxLock Mifare, PaxLock Pro en Entry-buitenposten of te gebruiken met 3rd party kaartlezers die Mifare lezen.

De Mifare 4K tags worden geleverd in een set van 10. Daarnaast zijn er de Mifare Classic 1K-kaarten, die worden geleverd in sets van 10 of 500 stuks. De Mifare Classic 1K-kaart heeft een opslagruimte van 4 kilobyte, verdeeld in 40 sectoren. Elke sector bevat vier blokken en is beveiligd met twee verschillende sleutels, genaamd A en B. Ze kunnen geprogrammeerd worden voor operaties als lezen en schrijven en zijn dus perfect te gebruiken met 3rd party-apparatuur. De multiformat lezers lezen het unieke kaartserienummer (CSN) van de Mifare Classic 1K-kaarten.

Werking
Voor het verstrekken van een Mifare-kaart of -tag worden de gegevens van de gebruiker via de Net2-software ingevoerd. Het toevoegen van een Mifare-kaart- of -tag wordt gedaan door de kaart of tag aan te bieden bij een Paxton USB desktoplezer. Toegang tot een deur gebeurt door een kaart of tag vlakbij de lezer te houden. Zodra een kaart of tag is gelezen, controleert de deurcontroller de autorisatie van de gebruiker waarna er toegang verleend of geweigerd wordt.

Meer informatie over de verschillende kaartleestechnieken is te vinden op de website.

Deel dit artikel via: