Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Bosch Security Systems

NIBHV

ARAS

20face

VBN

Masset Solutions

2N

GFT

Optex

i-Pro

Secusoft

Uniview

Akuvox

Centurion

Eizo

Oribi ID Solutions

Unii

Paxton

BHVcertificaat.online

OSEC

Service Centrale Nederland

ASSA ABLOY

Advancis

Add Secure

Bydemes

Sequrix

VEB

SmartSD

Lobeco

Gold-IP

SmartCell

HID

NetworxConnect

IDIS

Trigion

Nimo Dog Security

ADI

PG Security Systems

SMC Alarmcentrale

DZ Technologies

Explicate

G4S

ASIS

Eagle Eye Networks

Crown Security Services

Top Security

Paraat

VVNL

Network Optix

Ajax Systems

Seris

EAL

Hanwha Vision Europe

RoSecure

CSL

Kiwa

Securitas

VideoGuard

VAIBS

Seagate

Milestone

Genetec

Multiwacht

De Beveiligingsjurist

Alphatronics

Traka ASSA ABLOY

Nimo Drone Security

Alarm Meldnet

Nenova

Connect Security

Avigilon Alta

SOBA

HD Security

Regio Control Veldt

Hikvision

JMB Groep

CDVI

Dero Security Products

Brivo

CardAccess

Nieuwe Mobotix cameralijn lichtgevoeliger en gedetailleerder

13 januari 2014
Redactie
11:17

De nieuwe 5 megapixel IP-cameramodellen D25, M25 en Q25 leveren dankzij de nieuwe Mobotix low-light-optimalisatie ook in slecht verlichte scènes contrastrijke beelden zonder bewegingsonscherpte.

De camera’s zijn aanzienlijk lichtgevoeliger dan de voorgaande modellen en bieden ruim twee keer zoveel pixels dan de full HD-standaard.

Mobotix cameras

Alle modellen beschikken over een nieuw soort bewegingsdetectie. Het maakt niet uit of het een groot object op de voorgrond of een klein object op de achtergrond betreft; de geïntegreerde MxActivitySensor zorgt ervoor dat er alleen beelden worden opgeslagen of alarmen worden geactiveerd wanneer er daadwerkelijk iets belangrijks gebeurt in het beeld. Storende invloeden zoals door de wind bewegende bomen, schaduwen, overdrijvende wolken of sneeuwval, worden beter dan ooit tevoren uitgeschakeld. De bewegingssensor wordt automatisch geconfigureerd, maar waar nodig zijn het beeldgebied en de bewegingsrichting van de objecten zelf te kiezen.

De drie nieuwe 5 megapixel modellen van Mobotix zijn weerbestendig en hebben een temperatuurbereik van -30° tot +50 °C. Ze verschillen enkel wat betreft ontwerp en extra sensoren van elkaar. De D25 is een compacte domecamera voor binnen en buiten die optioneel van een vandalismebestendige uitrusting te voorzien is. De M25 beschikt over een microfoon en is door zijn constructie geschikt voor extreme weersomstandigheden.

De Mobotix Q25 maakt panoramabeelden van 180° met een sterk verbeterde detailscherpte en kan een hele ruimte onopvallend beveiligen. Een scène is daarmee veel eenvoudiger in beeld te brengen dan met meerdere afzonderlijke camera’s. Omdat simultaan inzoomen op details gewoon mogelijk blijft, zijn er in projecten aanzienlijk minder camera’s nodig, hetgeen de kosten sterk drukt.

Alle nieuwe cameramodellen zijn tevens voorzien van een MxBus-aansluiting voor de eenvoudige integratie van extra functies zoals de GPS-Box. Deze levert behalve de positie, omgevingstemperatuur en lichtsterkte ook de exacte tijdbasis voor de video-opnamen. Bij alle cameramodellen kunnen de beelden zowel intern op een SD-kaart als extern op een USB-stick, of via het IP-netwerk op NAS harde schijven met vrijwel onbeperkte capaciteit worden opgeslagen.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

SequriX

Seagate

Suricat

Wordt een partner