Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Milestone

EAL

De Beveiligingsjurist

Bosch Security Systems

GFT

CDVI

2N

Alarm Meldnet

OSEC

SmartSD

Alphatronics

CardAccess

Add Secure

SOBA

SmartCell

20face

Centurion

Brivo

IDIS

Kiwa

Oribi ID Solutions

VideoGuard

Genetec

JMB Groep

Avigilon Alta

ARAS

ASIS

Securitas

NetworxConnect

Eagle Eye Networks

VEB

Masset Solutions

Top Security

NIBHV

Nimo Dog Security

Ajax Systems

Traka ASSA ABLOY

i-Pro

Bydemes

Multiwacht

Eizo

Lobeco

VBN

Nenova

VAIBS

Sequrix

Hikvision

Dero Security Products

Advancis

SMC Alarmcentrale

Paxton

ASSA ABLOY

Hanwha Vision Europe

ADI

Akuvox

BHVcertificaat.online

Optex

DZ Technologies

HID

CSL

Paraat

HD Security

Connect Security

Seris

Uniview

Crown Security Services

PG Security Systems

RoSecure

Explicate

Regio Control Veldt

Secusoft

Nimo Drone Security

Network Optix

Gold-IP

VVNL

Service Centrale Nederland

Seagate

G4S

Unii

Trigion

Nieuwe Sony High Defenition-IP netwerkcamera’s

27 oktober 2009
Redactie
21:38

Sony heeft twee nieuwe producten toegevoegd aan zijn assortiment High Defenition IP-netwerkcamera’s. De SNC-CH140, vaste netwerkcamera, en de SNC-DH140, minidome. Dit is een uitbreiding van de serie van ’s werelds eerste HD PTZ camera’s die gelanceerd zijn tijdens de IFSEC.

Het zijn de eerste camera’s die de nieuwe Exmor CMOS beeldsensortechnologie ingebouwd hebben. Sony’s nieuwste sensortechnologie wordt gecombineerd met Sony’s technologie voor het brede dynamische videobereik (View-DR). Sony SNC-DH140

View-DR optimaliseert het vermogen van de camera om beelden van hoge kwaliteit op te nemen in barre lichtomstandigheden. Ook stelt het de camera in staat om meerdere beelden vast te leggen bij het weergeven van elk frame.

Een groot deel van de beveiligingsindustrie kiest momenteel voor HD. De Exmor CMOS imager is geselecteerd vanwege het vermogen van de sensor om HD-beelden vast te leggen met een imager met zeer hoge snelheid. In tegenstelling tot vele andere sensortechnologieën in de industrie, die ongeveer de helft van de verzamelde gegevens tijdens het vastleggen van beelden wegwerpen, wordt de gevoeligheid van de nieuwe camera’s bijna verdubbeld door het nieuw ontwikkelde View-DR algoritme. Hierdoor is het vastleggen van hoogwaardige HD-beelden mogelijk in bijna alle lichtomstandigheden.

De camera’s beschikken over een verbeterd ruisonderdrukkingsvermogen. Dit is handig bij het effectief vastleggen van beelden met weinig licht (een gebruikelijke uitdaging voor de beveiligingsindustrie). De camera’s maken gebruik van Sony’s nieuwste XDNR technologie voor het selectief inzetten van 2D- en 3D-ruisonderdrukkingsmethoden. Ze leveren duidelijke beelden voor zowel bewegende objecten als stilstaande delen van een beeld in omstandigheden met weinig licht. Het resultaat is een duidelijker beeld, terwijl ongewenste bewegingsvervaging wordt geminimaliseerd.

De beeldkwaliteit wordt verder versterkt door de integrale coderingsmogelijkheden. De nieuwe camera’s hebben een groot aantal opties, waaronder dual-streaming in H.264, MPEG-4 of JPEG compressie-formats. Ze kunnen superieure beeldkwaliteit leveren in HD-resolutie (1280 x 720p) bij 30 fps in 16:9 beeldverhouding.

Daarnaast biedt de geavanceerde DEPA-architectuur, gebruikers de mogelijkheid om gebruik te maken van de intelligente video- en audioanalyse en bewegingsdetectie. Andere onderdelen zijn Power over Ethernet (PoE)-ondersteuning voor all-in-one bediening, CF-slots voor on-board opname en streaming via het RTP/RTCP-protocol en voldoening aan de ONVIF-norm (Open Network Video Interface Forum). De ONVIF-norm ondersteunt open interoperabiliteit tussen verschillende producten van fabrikanten.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

SequriX

Wordt een partner