Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

SmartSD

Secusoft

Kiwa

Akuvox

JMB Groep

20face

Multiwacht

Ajax Systems

SOBA

Paraat

2N

VAIBS

Trigion

CSL

Brivo

CDVI

ASSA ABLOY

Seagate

HID

Oribi ID Solutions

Eizo

Nimo Drone Security

Lobeco

DZ Technologies

VEB

Avigilon Alta

Masset Solutions

Network Optix

Alarm Meldnet

CardAccess

ADI

Genetec

Service Centrale Nederland

Seris

Nimo Dog Security

Hanwha Vision Europe

IDIS

Alphatronics

Advancis

Dero Security Products

Unii

ARAS

VBN

Traka ASSA ABLOY

Regio Control Veldt

Centurion

GFT

Securitas

NetworxConnect

EAL

Top Security

SMC Alarmcentrale

Paxton

NIBHV

Optex

Hikvision

Bosch Security Systems

BHVcertificaat.online

Explicate

Sequrix

SmartCell

De Beveiligingsjurist

Gold-IP

VVNL

G4S

VideoGuard

Nenova

Bydemes

i-Pro

PG Security Systems

Connect Security

Uniview

ASIS

Crown Security Services

HD Security

Milestone

Eagle Eye Networks

RoSecure

Add Secure

OSEC

Nieuwe Sony IP-camera’s met IPELA-technologie

5 oktober 2012
Redactie
18:50

Tijdens Security Essen maakte Sony een nieuwe reeks IP-video-beveiligingsoplossingen bekend, waaronder de IPLEA ENGINE EX-reeks.

Sony IP-camera IPELAIPELA ENGINE is Sony’s geïntegreerde signaalverwerkingssysteem en levert een nieuwe standaard in beeldkwaliteit op. De camera’s uit deze nieuwe reeks zijn ontwikkeld voor videobewaking op middelhoog tot hoog niveau. Het IPELA ENGINE-platform moet de komende jaren een centrale rol gaan spelen in de beveiligingscamera’s van Sony voor zowel binnen- als buitengebruik.

De zes nieuwe IPELA ENGINE EX-camera’s en PTZ-camera hebben een beter dynamisch bereik, betere beeldregistratiesnelheden en leveren hogere prestaties bij weinig licht ten opzichte van de vorige generatie beveiligingscamera’s.

De IPELA ENGINE EX is het geïntegreerde signaalverwerkingssysteem van Sony dat zorgt voor een hoogwaardige beeldkwaliteit, en combineert daarnaast unieke signaalverwerkingstechnologieën met technologieën voor video-analyse. Zo bezitten alle camera’s uit de reeks View-DR, een technologie voor het verbeteren van het dynamisch bereik, om zo scherpe details te krijgen. Zelfs personen die in sterk tegenlicht staan zijn uitstekend herkenbaar. In de nieuwe serie camera’s is de gevoeligheid bij slechte lichtomstandigheden sterk verhoogd, tot tweemaal hoger in vergelijking met eerdere toonaangevende modellen van Sony. Daarnaast is ook de ruisonderdrukking verbeterd. Verder is de maximale framesnelheid verdubbeld van 30 fps naar 60 fps, bij zowel HD als Full HD.

Het signaalverwerkingssysteem kent vier unieke voorzieningen:
1. Een hoge framesnelheid van 60 frames per seconde (fps), dit levert een soepel en vloeiend beeld op
2. View-DR, dit levert beelden op met een hoog contrast, met een breed dynamisch bereik, equivalent aan 90 dB voor Full HD (1080p) en 130 dB voor HD (720p)
3. XDNR, voor uitstekende dynamische ruisonderdrukking
4. Enhanced DEPA Advanced, dit is de meest geavanceerde videobeeldanalyse en bevat functionaliteiten als bijvoorbeeld gezichtsherkenning

De zes nieuwe camera’s in de IPELA ENGINE EX-reeks bestaan uit de SNC-VB600 en SNC-VB630 Box, de minidome-camera’s SNC-VM600 en SNC-VM630 én de vandalismebestendige minidomes voor binnengebruik (SNC-VM601 en SNC-VM631).

Naast deze nieuwe hoogwaardige modellen kondigt Sony drie voordeligere IP-camera’s aan, de boxcamera SNC‐VB600B, de minidome SNC‐VM600B en de vandalismebestendige minidome SNC‐VM601B. Deze IP-camera’s zijn voor binnengebruik en beschikken over HD-resolutie. Ze zijn specifiek ontworpen om te voldoen aan de vraag naar geavanceerde mogelijkheden tegen een lage prijs. Deze modellen bieden dezelfde basis functionaliteiten als de IPELA ENGINE EX-modellen zoals XDNR en View-DR, met een streamsnelheid van 30 fps.

Sony kondigt ook de nieuwe, snelle SNC-ER585-domecamera voor buitengebruik aan, als onderdeel van de Unitised-reeks PTZ-buitencamera’s (pan/tilt/zoom). Deze camera combineert een uitzonderlijke prijs met een scala aan mogelijkheden zoals Full HD (1080p) met een optische zoomlens (30x) voor kwaliteitsbeelden en een gebruikstemperatuur variërend van -40°C tot +60°C. Daarnaast is het mogelijk om de camera 360° te laten roteren met een kantelhoek van 210°, dit levert een uitzonderlijk groot beeldbereik op. De beproefde ½.8-type Exmor CMOS-sensor levert Full HD bij 30 fps. Dankzij DynaView, de technologie voor verbetering van het dynamisch bereik, is de beeldkwaliteit uitstekend te noemen, zelfs bij extreem tegenlicht. Door de beeldstabilisatie zijn beelden haarscherp, ook bij 30x inzoomen. De minimale belichting is 1,7 lux.

De IP-camera’s uit de IPELA ENGINE EX-reeks komen eind 2012 op de markt. De SNC-ER585 is verkrijgbaar vanaf begin 2013, dan worden ook de prijzen bekendgemaakt.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

SequriX

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner