100 auto’s gecontroleerd na beschieten woningen

Afgelopen nacht heeft de politie een uitgebreide controle gehouden in Hedel bij de A2. De burgemeester heeft het gebied aangewezen als veiligheidsrisicogebied, nadat er in de gemeente drie woningen werden beschoten in korte tijd.

Vanwege de beschietingen heeft het OM het bevel afgegeven om preventief te fouilleren en voertuigen te doorzoeken. Er zijn in de late avond en nacht meer dan 100 auto’s gecontroleerd. Bij de controle zijn geen wapens aangetroffen. Er is wel opgetreden vanwege verkeersovertredingen: een bestuurder was onder invloed van alcohol. Daarnaast is een auto in beslag genomen van iemand die voor de derde keer zonder rijbewijs reed.

Veiligheidsrisicogebied
De politie doet geen uitspraken over een eventuele verdere inzet van deze maatregel. Over het onderzoek naar de beschietingen is geen update te geven. De zaak werd afgelopen dinsdag in Opsporing Verzocht getoond en dat leverde enkele tips op. Vermoed wordt dat de beschietingen verband houden met een cocaïnevondst door een groothandel in fruit. Deze vondst werd gemeld bij de politie, waarna het personeel en de directie van het fruitbedrijf doelwit werden van wraakacties. Omdat de politie er vanuit ging dat de daders van de beschietingen via de A2 zouden vluchten, werden de opritten afgezet en werd elke auto die de gemeente wilde verlaten gecontroleerd. Dit was mogelijk omdat de gebied twee dagen geleden door de gemeente Maasdriel als veiligheidsrisicogebied is bestempeld. De politie mag dan preventief fouilleren.

Gedeeld

Geef een antwoord