Beveiliging nieuws

Onze partners

Seagate

HID

VBN

Gold-IP

Explicate

ADI

Seris

Bydemes

IDIS

Lobeco

Brivo

NIBHV

Paraat

Nimo Dog Security

De Beveiligingsjurist

CDVI

Eagle Eye Networks

ASIS

Top Security

Traka ASSA ABLOY

Milestone

VAIBS

SmartCell

VEB

Eizo

RoSecure

Service Centrale Nederland

CardAccess

NetworxConnect

CSL

SMC Alarmcentrale

Crown Security Services

Sequrix

Unii

Paxton

DZ Technologies

Uniview

OSEC

Advancis

20face

EAL

Multiwacht

2N

Nenova

SmartSD

SOBA

BHVcertificaat.online

Avigilon Alta

Koninklijke Oosterberg

VVNL

Oribi ID Solutions

Genetec

MPL

Optex

Masset Solutions

G4S

Boon Edam

Centurion

ARAS

ASSA ABLOY

Alarm Meldnet

Alphatronics

Nimo Drone Security

Add Secure

Ajax Systems

Kiwa

i-Pro

Hikvision

Securitas

Akuvox

Regio Control Veldt

Dahua

Secusoft

Hanwha Vision Europe

Trigion

PG Security Systems

JMB Groep

Dero Security Products

GFT

Connect Security

Bosch Security Systems

VideoGuard

HD Security

181 euro boete voor klant die geen 1,5 meter afstand houdt

28 maart 2020
Redactie
08:22

Winkeliers kunnen klanten nu een boete van 181 euro of een winkelverbod van een jaar geven, als deze zich ondanks een waarschuwing niet houden aan de 1,5 meter afstand tot anderen. Dat meldt SODA, de organisatie die ook ‘administratieve boetes’ int van betrapte winkeldieven.

De Stichting OverlastDonatie (SODA) heeft op verzoek van de detailhandel een speciale aanpak ontwikkeld om winkeliers bij de handhaving van de Noodverordening Corona te ondersteunen. Niet onbelangrijk, want winkeliers die niet goed handhaven riskeren een boete die kan oplopen tot 4000 euro of sluiting op last van de burgemeester. Winkeliers dienen normaal deelnemer te zijn van SODA om van de diensten gebruik te kunnen maken, maar daar wijkt de stichting in het kader van de coronacrisis van af. Wie geen deelnemer is kan toch eenmalig een schadevergoeding door SODA laten incasseren. Dat gaat op dezelfde wijze als de schadevergoeding die van winkeldieven, verzekeringsfraudeurs en overlastveroorzakers in het openbaar vervoer wordt gevorderd.

Schade
In verband met de Noodverordening Corona heeft de overheid strikte regels opgelegd. Van onder andere winkeliers wordt verwacht dat deze ervoor zorgen dat zij zelf, hun medewerkers én hun klanten deze naleven. Overtreding van de regels brengt namelijk ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee. Een winkelier of personeelslid krijgt het advies om bij het constateren van een overtreding van de regels de klant daarop aan te spreken. Mocht de klant daar geen gehoor aan geven, dan kan de klant gevraagd worden om mee te gaan naar het kantoor om het incident te bespreken en uit te leggen dat door het gedrag schade is ontstaan die vergoed dient te worden. Via een speciaal formulier kan de zaak via SODA worden afgehandeld.
Directeur Arie Jan van Os van SODA zegt de maatregel afgestemd te hebben met de politie. De maatregel geldt voor klanten vanaf 14 jaar en is per direct ingegaan. Als klanten weigeren mee te werken, kan de winkelier handhavers of de politie inschakelen. De overtreder krijgt dan naast de SODA-vordering van 181 euro nog een boete van 390 euro wegens overtreding van de noodverordening.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

MPL

Wordt een partner