Beveiliging nieuws

Onze partners

Traka ASSA ABLOY

Secusoft

Ajax Systems

G4S

VBN

Securitas

Service Centrale Nederland

SmartCell

Koninklijke Oosterberg

VVNL

Hanwha Vision Europe

OSEC

HD Security

CDVI

MPL

ARAS

JMB Groep

NetworxConnect

Dahua

Alphatronics

Dero Security Products

Masset Solutions

Unii

Top Security

Nenova

Uniview

Advancis

VideoGuard

Eizo

Milestone

Nimo Drone Security

SmartSD

ADI

SMC Alarmcentrale

CSL

HID

Seagate

GFT

Lobeco

Centurion

SOBA

Hikvision

EAL

Kiwa

Brivo

Genetec

BHVcertificaat.online

Paraat

ASSA ABLOY

Crown Security Services

Boon Edam

Connect Security

RoSecure

VEB

Alarm Meldnet

Bosch Security Systems

Optex

20face

Paxton

Regio Control Veldt

Nimo Dog Security

CardAccess

Oribi ID Solutions

NIBHV

Seris

Avigilon Alta

ASIS

Sequrix

Add Secure

Multiwacht

Bydemes

IDIS

PG Security Systems

i-Pro

Akuvox

DZ Technologies

Trigion

Eagle Eye Networks

Gold-IP

VAIBS

2N

Explicate

De Beveiligingsjurist

19-jarige maakt kinderen weerbaarder tegen cybercrime

15 november 2019
Redactie
08:05

De pas 19-jarige André Versteeg heeft de Junior Icarus Award 2019 ontvangen voor de door hem ontwikkelde cyberquiz die kinderen weerbaarder maakt tegen hackers en online oplichters. Zijn droom is om kinderen digitaal veilig te maken, omdat dit volgens hem op school nauwelijks gebeurt.

De door de 19-jarige Heemskerker ontwikkelde cyberquiz bestaat uit zeven vragen en iedereen kan testen of hij of zij slimmer is dan de hackers. De vragen zijn voorzien van leuke tekeningen die André in zijn vrije tijd maakte. Momenteel loopt hij stage bij de Koninklijke Marine waar hij games voor trainingsdoeleinden maakt. Maar zijn droom is om kinderen digitaal veilig te maken, omdat dit op school nauwelijks gebeurt. “Ik wil het liefst een platform bouwen waar kinderen alles op het gebied van online veiligheid kunnen vinden: interessante filmpjes, voorbeelden van nepnieuws, waarschuwingen voor fraude op Instagram, meldingen over kwaadaardige apps die je mobiele telefoon overnemen, eigenlijk alles wat online een gevaar is. Als je de gevaren herkent, word je niet zo gauw slachtoffer.”

Direct resultaat
André Versteeg maakte ook de tekeningen voor het boek ‘What the h@ck!’ van Maria Genova, die eerder de bestseller ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ schreef. ‘What the h@ck1’ is het eerste boek waarin je alle digitale gevaren tegenkomt die jongeren online ervaren. Het is genomineerd voor een belangrijke prijs.
De Heemskerker wilde de cyberquiz maken omdat je op deze manier direct resultaat ziet: hoe veilig ben je online? “Kinderen worden steeds sneller zelfstandig. Sites over veiligheid zijn meestal gericht op ouders of begeleiders, ik wilde iets maken voor de kinderen zelf”, vertelde hij tijdens de prijsuitreiking. Zijn cyberquiz is te vinden op de site www.whatthehackonline.nl.
De prijs – een cheque van 250 euro – werd hem overhandigd door oud-minister Tineke Netelenbos, voorzitter van het Platform voor de InformatieSamenleving ECP. De Icarus Award voor technologie en kunst werd voor de vijfde keer uitgereikt. Netelenbos benadrukte tijdens de uitreiking het belang van kunst en cultuur, ook bij digitale innovaties. “Zonder creativiteit geen toekomst”, zei ze.

Deel dit artikel via:

Vlog

Premium partners

Seagate

MPL

Videoguard

Wordt een partner