250.000ste nieuwe GND-garantielabel geplaatst

Sinds de introductie van het nieuwe GND-garantielabel ruim een jaar geleden, zijn er al 250.000 deuren van voorzien. Door de QR-code op het label te scannen, is direct te zien in welke zekerheidsklasse de deur-kozijnset valt en wat de prestaties zijn op het gebied van brand-, rook-, geluid- en inbraakwerendheid.

Controlerende instanties, gebouweigenaren en -gebruikers, opzichters en bouwbedrijven scannen inmiddels elke maand vele honderden QR-codes op deuren om zekerheid te krijgen over de deurprestaties. En dat is belangrijk, want brand, rook, inbraak en geluid kunnen veel ellende veroorzaken. Zo sterven elk jaar ruim 50 mensen en raken meer dan 700 mensen ernstig gewond door brand in gebouwen. Rook is de belangrijkste doodsoorzaak bij brand omdat het giftig is, een verduisterend effect heeft en zich snel verspreidt. 57% van de woninginbraken vindt plaats door de voor- of achterdeur open te breken. En één op de vier Nederlanders ergert zich regelmatig aan geluid. Goede deur-kozijnsets spelen een belangrijke rol bij het voorkomen hiervan. Door de QR-code op het GND-garantielabel aan de scharnierzijde van de deur te scannen, is direct te zien of het om correct toegepaste, gecertificeerde deur/kozijnelementen gaat en welke gewaarborgde prestatiegarantie en de levensreddende functie de deur biedt. Bovendien is de herkomst van de deur eenvoudig af te leiden. Dat is bijvoorbeeld handig om te weten bij onderhoud of herplaatsing van een deur.

Op locatie controleren
De bijbehorende gratis ‘GND deurscanner’-app is al vaak gedownload en wordt veelvuldig gebruikt. Met de app kan de QR-code eenvoudig worden gescand en uitgelezen, zelfs zonder internetverbinding. Naast informatie over de prestaties op het gebied van geluid-, brand-, rook- en inbraakwerendheid, biedt de app aanvullende informatie over de vermelde veiligheidscategorieën en -waarden. Ook is het mogelijk om de labelcode in te voeren in de app zonder de deur te scannen. De app ‘GND deurscanner’ is gratis te downloaden in de Google play of App store.

GND is de overkoepelende organisatie van 12 toonaangevende Nederlandse deurenfabrikanten. De aangesloten deurenproducenten maken zich samen sterk voor optimale kwaliteit en prestaties van binnen- en buitendeuren, het bevorderen van het vertrouwen tussen fabrikanten en hun afnemers en maatschappelijke thema’s als veiligheid en duurzaamheid.

Gedeeld

One thought on “250.000ste nieuwe GND-garantielabel geplaatst”

Geef een reactie