349 politieonderzoeken op tv uitgezonden

In totaal 349 politieonderzoeken kwamen vorig jaar aan bod in landelijke opsporingsprogramma’s. In 40 procent van die zaken (139) werden verdachten aangehouden of hun identiteit vastgesteld. Dat blijkt uit de jaarcijfers over 2018. Het aanhoudingspercentage ligt al een aantal jaren rond de 40 procent.

De meeste zaken gingen over overvallen (60 zaken; 23 aanhoudingen). Op tv werd onder meer aandacht gevraagd voor 26 levensdelicten; in zestien van dit aantal hield de politie verdachten aan.
Een van de tv-programma´s waarmee de hulp van burgers wordt ingeroepen, is Opsporing Verzocht. In 2018 kwamen 254 zogeheten gezochtzaken in dit programma voorbij. In 101 zaken (40 procent) werden mensen aangehouden. Daarnaast waren er 95 reconstructies te zien (waarbij aanhoudingen waren in 38 zaken).
44 Zaken waren zowel te zien bij Opsporing Verzocht als Hart van Nederland.

Hulp van burgers is belangrijk
Samen met burgers vangt de politie boeven. Mede doordat zij meedenken en tippen, houden wij verdachten aan”, zegt Linda Buitenweg van het team landelijke opsporingscommunicatie. “Door informatie te delen helpen de tv-kijkers en onze volgers op social media niet alleen ons, maar ook de slachtoffers van misdrijven. Deze hulp blijft dus belangrijk.”

Bron: politie.nl

Gedeeld

Geef een reactie