36 nieuwe Eindhovense relschoppers in beeld

Met een speciale thema-uitzending van het opsporingsprogramma Bureau Brabant en een pagina op de website gaat de politie op zoek naar de identiteit van 36 relschoppers in Eindhoven. Deze personen worden allemaal verdacht van betrokkenheid bij de rellen die op 24 januari in de Eindhovense binnenstad plaats vonden.

Op woensdag 3 maart wordt bij de regionale Omroep Brabant een speciale uitzending van het opsporingsprogramma Bureau Brabant uitgezonden. Deze uitzending gaat geheel over de rellen in Eindhoven van zondag 24 januari. Het publiek wordt aan de hand van (bewegende) beelden om herkenning gevraagd van drieëntwintig personen van wie de politie denkt dat ze betrokken zijn geweest bij de rellen.

Website
Ook op de website van de politie worden beelden van verdachten getoond. Dat gaat om de drieëntwintig verdachten die ook in Bureau Brabant naar voren komen en nog dertien anderen. In totaal wordt het publiek dus gevraagd om de herkenning van 36 nieuwe verdachten. De pagina met foto’s gaat tegelijkertijd met de eerste uitzending online.
Woensdagavond om 18.15 uur is de eerste thema uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot donderdagmiddag 17.00 uur.

Twee minderjarigen melden zich
De politie riep betrokkenen bij de rellen al eerder op om zichzelf te melden. Diverse verdachten meldden zich, maar lang niet iedereen gaf gehoor aan de oproepen. Zoals een zevental minderjarig ogende jongens die bij de rellen in Eindhoven betrokken zijn geweest. De politie gaf hen vorige week een laatste meldkans door hun foto’s onherkenbaar te tonen. Zij konden zich tot maandag 1 maart 12.00 uur melden. Inmiddels hebben twee van hen zich gemeld. Het gaat om minderjarige jongens uit Waalre en Nuenen. Zij komen dus niet in de thema uitzending van Bureau Brabant op 3 maart. De andere vijf worden wel herkenbaar getoond.
Het onderzoek naar de rellen in Eindhoven is nog steeds in volle gang. De politie beschikt daarbij over zeer veel beelden. Een groot deel daarvan is door burgers aangeleverd. De komende tijd blijft de politie de hulp inroepen van het publiek om relschoppers te identificeren.

Gedeeld

Geef een antwoord