41 procent van de Nederlanders verwacht aanslag

Volgens opiniepeiler Maurice de Hond acht 41 procent van de Nederlanders de kans dat er het komende jaar in Nederland een grote aanslag zal plaatsvinden (vrij) groot. Dat schrijft De Telegraaf.
Onder de PVV-kiezers is de angst groter. Binnen die populatie verwacht 69 procent een aanslag. PvdA-kiezers zijn met slechts 22 procent een stuk geruster. Dit valt op te maken uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Maar ondanks de terreurdreiging zijn de meeste Nederlanders niet bang dat henzelf iets overkomt. Maar 5 procent vreest zelf slachtoffer van een aanslag te worden.
De Telegraaf wijst erop dat Amsterdam de komende twee weken homohoofdstad van Europa is. Dat zorgt ervoor dat de hoofdstad  tijdens EuroPride 2016 extra alert is. Er zijn veel volgens burgemeester Eberhard van der Laan veel zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen na de eerdere aanslagen in België en Frankrijk.
Van de Nederlanders acht 28 procent de kans (vrij) groot dat de komende vijf jaar een nieuwe wereldoorlog uitbreekt. Ook hier is de angst onder PVV-kiezers (47 %) groter dan bij andere partijen, zoals D66 (10 %). Het meest pessimistisch zijn vrouwen, lager opgeleiden en mensen tussen de 35 de 64 jaar.

Deel dit artikel via: