Beveiliging nieuws

Onze partners

SMC Alarmcentrale

Paraat

ASSA ABLOY

HD Security

Multiwacht

De Beveiligingsjurist

Trigion

Avigilon Alta

Alphatronics

VBN

Hanwha Vision Europe

Milestone

Uniview

CSL

i-Pro

Bydemes

NetworxConnect

GFT

MPL

Ajax Systems

Dahua

Eagle Eye Networks

Traka ASSA ABLOY

JMB Groep

Nenova

ADI

VEB

Akuvox

Unii

Paxton

Optex

Bosch Security Systems

CardAccess

NIBHV

Eizo

Koninklijke Oosterberg

SOBA

20face

Advancis

Connect Security

HID

Seagate

G4S

EAL

VVNL

Securitas

SmartCell

VideoGuard

RoSecure

Explicate

IDIS

Brivo

ARAS

Crown Security Services

Nimo Dog Security

Sequrix

Add Secure

2N

PG Security Systems

DZ Technologies

Gold-IP

SmartSD

Alarm Meldnet

ASIS

Oribi ID Solutions

VAIBS

Kiwa

BHVcertificaat.online

Seris

Hikvision

Genetec

Secusoft

OSEC

Lobeco

Masset Solutions

Nimo Drone Security

Regio Control Veldt

Top Security

CDVI

Centurion

Boon Edam

Dero Security Products

Service Centrale Nederland

4,5 miljard extra nodig voor veiligheid

4 maart 2017
Redactie
16:45

Als het toekomstige kabinet de komende vier jaar geen 4,5 miljard euro extra investeert in veiligheid, worden veiligheidsproblemen onbeheersbaar op de lange termijn. Daarvoor waarschuwt de Coalitie Veiligheid.

De Coalitie Veiligheid wordt gevormd door twaalf vakbonden. Deze waarschuwen de politiek dat dringend meer geld nodig is voor de krijgsmacht, politie, rechterlijke macht, kinderbescherming, douane, reclassering, gevangenissen en het Openbaar Ministerie, een sector waarbinnen in totaal zo’n 250.000 mensen werkzaam zijn.

Bezuinigingen
De bezuinigingen van de afgelopen jaren werken nu door in de hele veiligheidsketen, zegt Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP. Daarom is extra geld nodig, maar zal ook geïnvesteerd moeten worden in een betere samenwerking tussen de diensten onderling en met diensten in het buitenland. Zeker als het gaat om bestrijding van de georganiseerde criminaliteit.
Een andere bron van zorg is de situatie in Afrika, die mogelijk tot nieuwe, grootschalige immigratiestromen gaat leiden. En de bonden waarschuwen voor het risico dat terrorisme, cybercrime en zware (ondermijnende) criminaliteit de Nederlandse economie onder druk kan zetten.

Integrale verbeteringen
Om problemen op lange termijn te voorkomen willen de bonden 3 miljard euro extra voor defensie, 1 miljard extra om 4500 tot 5000 extra politieagenten aan te kunnen stellen en 500 miljoen extra voor de justitiële keten, waaronder het gevangeniswezen. Verder zou nog 340 miljoen nodig zijn voor uitbreiding van de douane.
Van de Kamp benadrukt ook de noodzaak van integrale verbeteringen. Het heeft volgens hem weinig zin als de politie zich gaat bezighouden met opsporing van cybercrime, terwijl het OM en de rechterlijke macht daar niets mee kunnen, wegens een kennisachterstand. De keten is volgens de vakbondsman zo sterk als de zwakste schakel. Dat is ook de reden dat de bonden nu gezamenlijk optrekken richting het Kabinet.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

Suricat

MPL

Videoguard

Wordt een partner