450 boetes voor OV-reizigers zonder mondkapje

Landelijk zijn 450 boetes van 95 euro uitgedeeld aan reizigers die in het openbaar vervoer geen mondkapje droegen. Sinds 1 juli is het OV weer opengesteld voor niet noodzakelijk vervoer, waardoor besloten is strenger te gaan handhaven. Dat maakt Pedro Peters bekend, de voorzitter van openbaar vervoerkoepel OV-NL.

Aanvankelijk kwamen passagiers er met een waarschuwing van af, omdat velen nog moesten wennen aan de nieuwe situatie. Maar sinds 1 juli wordt er vanuit gegaan dat iedereen weet dat in trein, bus, tram en metro een mondkapje gedragen moet worden, omdat 1,5 meter afstand houden in de voertuigen niet mogelijk is. In juni werden nog 120 boetes uitgedeeld; deze maand zijn het er al 330.

Strengere handhaving niet nodig
Peters acht strengere handhaving niet nodig. Het is nog altijd erg rustig in het openbaar vervoer, waardoor het besmettingsrisico beperkt blijft. Na de zomer verwacht hij aanzienlijk meer drukte, als de scholen weer beginnen en het werken op locatie weer op gang komt. Op stations en haltes is het niet verplicht om een mondkapje te dragen. Dat kan wat Peters betreft zo blijven, omdat mensen zich redelijk goed aan de 1,5 meter houden. Mogelijk worden de regels nog aangescherpt, nu het aantal besmettingen weer een stijgende lijn vertoont.

Gedeeld

Geef een reactie