Aalsmeer noemt nieuwe straat naar Peter R. de Vries

Het college van B en W van Aalsmeer heeft besloten om in een nog te bouwen woonwijk een Peter R. de Vriesstraat op te nemen. Het gaat om een wijk op de plaats van de voormalige televisiestudio’s, wat men wel toepasselijk vindt omdat de 15 juli overleden misdaadjournalist vele jaren voor de televisie gewerkt heeft.

Op donderdag 15 juli 2021 is Peter R. de Vries overleden nadat hij een week eerder in Amsterdam is neergeschoten. Het overlijden kwam ook in Aalsmeer hard aan, omdat de bekende journalist in 1956 in die plaats geboren is. Om hem te memoreren en zo ook tegemoet te komen aan de oproep uit de samenleving heeft het college besloten om in het toekomstige bouwplan in de Studio’s Aalsmeer een straat naar hem te vernoemen.

Eerbetoon
Burgemeester Gido Oude Kotte: “Peter R. de Vries is geboren in Aalsmeer. Ook tijdens zijn televisiecarrière heeft hij met zijn verschillende TV-programma’s voor producent Endemol vele uren in allerlei TV-studio’s doorgebracht. Zijn tegel in de ‘Walk of Fame’ in de Aalsmeerse Zijdstraat is hier een getuige van. Op het terrein van de TV-studio’s wordt de komende jaren een nieuwe woonwijk gebouwd. Het college van B en W heeft vooruitlopend op deze ontwikkeling besloten dat in dit bouwproject een straat naar Peter R. de Vries wordt vernoemd. Dit is een mooie eerbetoon aan een bijzondere persoonlijkheid die door ging waar anderen stopten.”

Gedeeld

Geef een antwoord