Beveiliging nieuws

Onze partners

Eizo

Traka ASSA ABLOY

Centurion

Ajax Systems

Nimo Drone Security

Secusoft

Uniview

Paxton

Brivo

Trigion

Multiwacht

Crown Security Services

HD Security

Gold-IP

Kiwa

Bydemes

Bosch Security Systems

VEB

SMC Alarmcentrale

Service Centrale Nederland

Oribi ID Solutions

JMB Groep

SOBA

Hikvision

Seagate

Hanwha Vision Europe

GFT

VideoGuard

Paraat

Genetec

ARAS

i-Pro

Milestone

Add Secure

Optex

2N

Akuvox

Avigilon Alta

HID

Lobeco

Nenova

Sequrix

Connect Security

ASIS

CSL

ASSA ABLOY

G4S

Regio Control Veldt

PG Security Systems

De Beveiligingsjurist

Unii

Seris

Advancis

SmartCell

Alphatronics

Dahua

Masset Solutions

OSEC

MPL

VBN

DZ Technologies

Top Security

ADI

Eagle Eye Networks

Nimo Dog Security

CDVI

CardAccess

RoSecure

SmartSD

EAL

Alarm Meldnet

VVNL

Koninklijke Oosterberg

Securitas

BHVcertificaat.online

20face

VAIBS

NetworxConnect

Explicate

IDIS

Dero Security Products

NIBHV

Aangescherpte normering voor brandveiligheid parkeergarages

8 oktober 2019
Redactie
09:41

Branchevereniging Vexpan kondigt twee voor de parkeerbranche belangrijke normen aan. Het gaat om de aangescherpte normering brandveiligheid van parkeergarages en (brand)veiligheid van elektrisch aangedreven personenauto’s.

De nieuwe norm met brandveiligheidseisen voor parkeergarages is in ontwikkeling. Daarin is de inbreng van exploitanten en eigenaren tot nu toe beperkt, aldus Vexpan. In het concept zullen naar verwachting hogere eisen gesteld worden aan technische maatregelen, zoals de eis tot aanleg van een sprinklerinstallatie. De rol van de aanwezige beheerder wordt volgens de branchevereniging nog onvoldoende gehonoreerd.
Dit najaar zal NEN het concept publiceren voor commentaar. NEN biedt de mogelijkheid om op het concept te reageren. De NEN-commissie kan vervolgens besluiten om de conceptnorm aan de hand van het binnengekomen commentaar aan te passen en informeert betrokkenen daarover. Het bestuur van Vexpan zegt te hechten aan een goede normering en is daarom voornemens de conceptnorm door betrokken adviseurs te laten toelichten aan belanghebbenden.

Brandveiligheid duurzame brandstoffen
Ook in parkeergarages zal het aantal elektrisch aangedreven personenauto’s de komende jaren toenemen. Het risico op ontbranding van elektrisch aangedreven auto’s onder rijomstandigheden lijkt klein. De laatste tijd komen wel enige incidenten bij het laden van elektrische auto’s in het nieuws. Daarom wordt brandveiligheid voor eigenaren en exploitanten van parkeergarages van belang. De eerdere genoemde NEN-commissie heeft geconcludeerd dat ook een verandering van brandstoffen in auto’s mogelijk leidt tot veranderende risico’s. De NEN-commissie beschikt volgens Vexpan over onvoldoende kennis om risico’s te kunnen beoordelen en te vertalen in verbetermaatregelen. Het bestuur wil daarom tijdens een (lunch)bijeenkomst over de conceptnorm Brandveiligheid voor parkeergarages bij leden nagaan hoe de brandveiligheid van elektrische auto’s in garages onder exploitanten en eigenaren wordt ingeschat en wat zij ten aanzien van het verzamelen van informatie van de Vexpan verwachten.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Videoguard

MPL

Seagate

Wordt een partner