Aanhoudingen na opendraaien brandkranen Den Haag

De politie moest dinsdagavond in actie komen nadat in Den Haag op verschillende plaatsen de brandkranen waren opengedraaid. Twee 17-jarigen werden op heterdaad betrapt en aangehouden. Het opendraaien van de brandkranen leidde tot veel overlast en schade. Het waterbedrijf heeft sloten geplaatst om herhaling te voorkomen.

Terwijl de drinkwaterbedrijven de bevolking oproepen om extra zuinig te zijn met watergebruik, vonden jongeren in Den Haag het wel een aardig idee om in verschillende straten de brandkranen open te draaien. Omwonenden waren minder enthousiast en waarschuwden de hulpdiensten. Hier en daar raakte de bestrating beschadigd door de watervloed en op enkele plaatsen liep water de woningen in. In één woning moest zelfs de stroom worden uitgeschakeld omdat kortsluiting optrad.

Sloten
Drinkwaterbedrijf Dunea heeft aangifte gedaan van de vernielingen en de politie stelt onderzoek in. De twee verdachten worden gehoord en de gemaakte kosten zullen meegenomen worden in het proces-verbaal wat tegen de twee wordt opgemaakt. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De monteurs van Dunea waren dinsdagavond nog uren bezig met werkzaamheden aan de brandkranen. Zij hebben nu sloten aangebracht om opendraaien te voorkomen. Voor de brandweer is dat wel lastig. Het kan bij brand extra tijd kosten om de brandkranen weer te openen.

Gedeeld

Geef een reactie