Beveiliging nieuws

Onze partners

Kiwa

Lobeco

Service Centrale Nederland

RoSecure

Dahua

Optex

Seagate

OSEC

Alphatronics

Avigilon Alta

Advancis

G4S

Explicate

Eagle Eye Networks

SOBA

Dero Security Products

DZ Technologies

CSL

2N

NetworxConnect

Crown Security Services

BHVcertificaat.online

CardAccess

Nimo Dog Security

Centurion

Milestone

Paraat

Nenova

SmartCell

HID

Securitas

Koninklijke Oosterberg

Secusoft

IDIS

VVNL

VideoGuard

Bydemes

VEB

GFT

Traka ASSA ABLOY

EAL

CDVI

Seris

Boon Edam

ARAS

Regio Control Veldt

Add Secure

Trigion

PG Security Systems

Eizo

JMB Groep

Unii

Masset Solutions

Oribi ID Solutions

20face

Hanwha Vision Europe

Uniview

ADI

Sequrix

Paxton

ASIS

Alarm Meldnet

Connect Security

ASSA ABLOY

Bosch Security Systems

Genetec

NIBHV

Hikvision

Nimo Drone Security

VBN

Multiwacht

Brivo

SMC Alarmcentrale

VAIBS

SmartSD

HD Security

Akuvox

Ajax Systems

i-Pro

De Beveiligingsjurist

Gold-IP

Top Security

MPL

Aanmelden voor de V-factor is weer gestart

20 augustus 2018
Redactie
13:42

Wie wordt de Beveiliger van het Jaar? Dat wordt pas op 8 oktober bekend gemaakt, aan het begin van de Week van de Veiligheid. Maar kandidaten kunnen wel alvast worden aangemeld. En daar is haast bij, want al op 31 augustus wordt de inschrijving gesloten. Wie wint dit jaar de V-factor?

Na aanmelding bij de sociale partners in de Beveiligingsbranche, die het evenement organiseren, ontvangen de beveiligers drie vragen per e-mail met het verzoek om de antwoorden en een pasfoto uiterlijk 31 augustus terug te sturen. De inzendingen gaan naar de vakjury, waarvan ook Vincent Vreeken van BeveiligingNieuws.nl deel uit maakt. De juryleden beoordelen individueel de antwoorden op de vragen en geven daar punten aan. De drie beveiligers met de meeste punten worden genomineerd voor de V-factor en krijgen een cameraploeg op bezoek. Deze maakt een videoreportage op de werkvloer en deze drie video’s worden op Facebook gepubliceerd, waarna iedereen kan meestemmen voor de publieksprijs. De bekendmaking van de winnaar(s) is op maandag 8 oktober tijdens de start van de Week van de Veiligheid in Den Haag. Wederom in aanwezigheid van de minister. Een mooi podium dus voor de beveiligingsbranche om zich te presenteren!

Veel positiefs
Deelname aan de V-factor heeft de kandidaten van vorig jaar veel positiefs gebracht. Het effect van de V-factor is namelijk groot. Door deel te nemen zetten de beveiligers zichzelf én het vak op een podium. En dat valt op. Bij collega’s, leidinggevenden, vrienden, familie en opdrachtgevers. De reacties zijn enthousiast en geven je een enorme boost, aldus deelnemers aan de vorige verkiezingen.
“Door deelname aan de V-factor zet je jezelf in de spotlight. Na de verkiezing heeft de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB) mij gevraagd of ik examinator wilde worden. Hartstikke leuk om naast m’n gewone beveiligingswerk te doen”, aldus Melle Velema van Trigion, winnaar van de V-factor 2017. Ook Dennis van Eijk van SafeNed is na zijn winst in 2015 benaderd. “Ik ben jurylid geworden voor de V-factor en doe dat elk jaar met plezier.”

Allemaal kansen
Deelname aan de V-factor blijft ook bij werkgevers niet onopgemerkt. Esmée Marsman van NVD Beveiligingen is door verschillende bedrijven benaderd met de vraag of ze wilde komen werken. “Allemaal kansen, maar ik vind NVD een leuke club en ben dus lekker gebleven. Wel heb ik meteen een vast contract gekregen en word ik vaker op een ander object aan het werk gezet.”

Dankbaar
Melle Velema had al een vast contract, maar is ervan overtuigd dat hij er één zou hebben gekregen na zijn nominatie. “Het feit dat ik de verkiezing heb gewonnen, heeft ook veel positieve publiciteit opgeleverd voor mijn werkgever. Daar zijn ze me dankbaar voor en dat laten ze blijken ook! Ik heb net de Middelbare Veiligheidsopleiding afgerond. Trigion zoekt nu actief naar andere functies binnen de organisatie, waar ik bijvoorbeeld werkplekinspecties of ongeval analyses kan uitvoeren. Het mes snijdt daardoor aan twee kanten.”

Zelfvertrouwen
Dennis sluit zich daarbij aan: “De boost voor m’n zelfvertrouwen gaf me de energie om verder te gaan in het beveiligingsvak en de zin om door te leren. Ik ben bezig met niveau 3 en dat betekent dat ik teamleider kan worden. Dat levert dus ook mijn werkgever wat op.” Sofiaan Chalati van G4S heeft promotie gemaakt en is inmiddels teamleider. “Ik weet zeker dat mijn deelname daaraan heeft bijgedragen. Ik heb toch iets extra’s van mijzelf kunnen laten zien.”

Cameraploeg over de vloer
Van de drie genomineerden is vorig jaar een videoportret op de werkvloer gemaakt. Sofiaan: “Met zo’n video krijg je de kans om te laten zien hoe bijzonder en leuk jouw werkplek is en hoe je in het vak staat. Door het filmpje weten vrienden nu eindelijk wat voor werk ik doe, erg leuk.” “Én leerzaam”, vult Esmée aan. “Om in de video uit te kunnen leggen wat je werk precies inhoudt, ga je dieper over je werk nadenken. Waarom wat ik doe zo belangrijk is. Wat het is, dat het beveiligingswerk zo boeiend maakt.” Haar werkgever zet de video ook in tijdens informatiebijeenkomsten voor stagiaires en potentiële werknemers. “En ik ga zelf ook naar scholen om voorlichting te geven. Ook dat is een effect van de V-factor.”

Andere kijk op het vak
Waarom collega-beveiligers moeten meedoen aan de V-factor 2018? Daar hoeven ze niet lang over na te denken. “Ik heb deelname ervaren als een schouderklopje. Het is echt leuk als je complimenten krijgt van je collega’s. Dat positieve gevoel gun ik iedereen”, aldus Melle. Dennis sluit zich daarbij aan: “Na drie jaar wordt er nog steeds over gepraat. Tijdens de kerstborrel of een bbq komen collega’s naar me toe met vragen over de V-factor. Het blijft leuk om over die ervaring te vertellen. Ook al win je niet, het brengt je altijd een stap verder. Het geeft je een andere kijk op het vak.” Esmée roept collega’s op om het als een grote kans te zien: “Het is niet alleen leuk voor je CV, maar je bent echt een ervaring rijker.”

Tips voor collega’s
Ook aan tips ontbreekt het niet. Melle: “Realiseer je dat beveiligingswerk meer is dan jouw eigen werkplek. Verdiep je goed in de branche. Ik kreeg de vraag ‘hoe zie jij jezelf over vijf jaar in de beveiligingsbranche?’. Zorg dat je ideeën hebt die relevant zijn voor alle beveiligers en een bijdrage kunnen leveren aan het vak.” Esmée en Dennis benadrukken dat je vooral jezelf moet blijven. “Dan komt het persoonlijker over. Of het nu gaat om het beantwoorden van juryvragen of een video-opname.” Het allerbelangrijkste volgens Sofiaan: “Geniet vooral van wat je overkomt!”

Doe mee
Ervaar zelf het positieve effect van de V-factor en doe mee. Aanmelden voor de V-factor 2018 kan tot en met 31 augustus. De winnaar wordt bekend gemaakt op maandag 8 oktober tijdens de start van de Week van de Veiligheid in Den Haag. Meer info over de verkiezing: www.veiligheidraaktiedereen.nl/v-factor-2018/

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Seagate

MPL

Suricat

Wordt een partner