Beveiliging nieuws

Onze partners

Multiwacht

DZ Technologies

CDVI

Hikvision

Nimo Dog Security

Secusoft

Unii

Lobeco

Genetec

Uniview

NetworxConnect

Kiwa

IDIS

Dahua

GFT

CardAccess

Service Centrale Nederland

20face

Alphatronics

VEB

PG Security Systems

CSL

BHVcertificaat.online

VVNL

2N

NIBHV

Seris

ASSA ABLOY

Trigion

Masset Solutions

G4S

HD Security

HID

ADI

Traka ASSA ABLOY

Dero Security Products

JMB Groep

RoSecure

SmartSD

SmartCell

Hanwha Vision Europe

Connect Security

Alarm Meldnet

SMC Alarmcentrale

VideoGuard

Explicate

i-Pro

Optex

SOBA

Brivo

OSEC

Top Security

Bosch Security Systems

Centurion

Advancis

MPL

Bydemes

Akuvox

Eagle Eye Networks

Eizo

EAL

Paxton

ASIS

Avigilon Alta

Ajax Systems

Nenova

Regio Control Veldt

ARAS

Crown Security Services

VAIBS

Oribi ID Solutions

Milestone

De Beveiligingsjurist

Seagate

Nimo Drone Security

Securitas

Sequrix

VBN

Gold-IP

Boon Edam

Add Secure

Koninklijke Oosterberg

Paraat

Aantal cybersecuritybedrijven in 5 jaar tijd verdubbeld

4 oktober 2021
Redactie
12:09

Cijfers uit het KVK-Handelsregister geven aan dat het aantal vestigingen van cybersecuritybedrijven tussen 2016 en 2021 steeg van 554 naar 1.048. Vooral in Noord-Holland en Zuid-Holland kwamen er veel vestigingen bij, maar liefst 259. 

Dat digitale veiligheid steeds belangrijker wordt, is niet alleen af te zien aan de vele voorbeelden van hacks in de media. Ook het aantal bedrijven dat diensten en producten levert om te beschermen tegen online bedreigingen schiet als paddenstoelen uit de grond.
Nederlandse bedrijven, groot en klein, krijgen per week gemiddeld 294 aanvallen te verduren. Een geslaagde hack kost een getroffen bedrijf gemiddeld 67.000 euro. Eén op de vijf ondernemers krijgt hiermee te maken. Ondernemers moeten dus steeds alerter zijn op digitale aanvallen om hun bedrijf te beschermen.

Bedreigingen én kansen
Digitaal rechercheur bij de Nationale Politie Gina Doekhie herkent de toenemende urgentie van cybersecurity: “Cyberaanvallen komen steeds vaker in het nieuws. Dat betekent niet dat ze er nooit waren, maar dat steeds meer mensen nu de noodzaak begrijpen om dit probleem aan het licht te brengen. De gevolgen van een cyberaanval kunnen namelijk heel groot zijn: een bedrijf dat een paar maanden niets kan doen, lijdt bijvoorbeeld enorme financiële schade. En ook de klanten van zo’n bedrijf ondervinden de gevolgen.”
“Daarnaast zien meer mensen kansen in het ondernemen in cybersecurity, het bijbrengen van bewustzijn, het voorkomen van cyberaanvallen en het reageren op een cyberaanval. Gelukkig maar, want zo worden we als maatschappij steeds weerbaarder”, vertelt Doekhie.

Ondernemers aan de slag
Op 4 oktober trapt KVK de Europese maand van de cyberveiligheid af met een online magazine voor ondernemers over digitale veiligheid.  ‘Klik hier! Wegwijzer Cybersecurity’ biedt ondernemers praktische tips, adviezen en handvatten om zelf stappen te zetten voor een online veiliger bedrijf. Daarnaast organiseert KVK verschillende workshops en evenementen waar ondernemers meer leren over online veiligheid.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

MPL

Wordt een partner