Beveiliging nieuws

Onze partners

Unii

CSL

Eagle Eye Networks

i-Pro

SmartSD

Dahua

ASIS

Seagate

NIBHV

Gold-IP

Genetec

Optex

MPL

Kiwa

Nenova

Multiwacht

ADI

Uniview

Ajax Systems

Secusoft

Sequrix

RoSecure

NetworxConnect

EAL

Bydemes

VBN

Regio Control Veldt

Explicate

SmartCell

Alarm Meldnet

Connect Security

Nimo Drone Security

Akuvox

2N

HD Security

VEB

Hanwha Vision Europe

VideoGuard

Brivo

G4S

JMB Groep

Alphatronics

ASSA ABLOY

Nimo Dog Security

Seris

20face

Milestone

Securitas

PG Security Systems

ARAS

SOBA

VVNL

SMC Alarmcentrale

Service Centrale Nederland

Paxton

De Beveiligingsjurist

Crown Security Services

Koninklijke Oosterberg

GFT

Dero Security Products

Trigion

BHVcertificaat.online

Hikvision

Lobeco

CDVI

DZ Technologies

Bosch Security Systems

Avigilon Alta

Paraat

CardAccess

IDIS

Add Secure

Centurion

VAIBS

Traka ASSA ABLOY

Eizo

OSEC

Top Security

Masset Solutions

Advancis

HID

Oribi ID Solutions

Achmea keert 100 miljoen euro stormschade uit

28 februari 2018
Redactie
09:11

Achmea, het moederbedrijf van onder meer Interpolis, Centraal Beheer, FBTO en Avéro, verwacht 100 miljoen euro uit te keren aan slachtoffers van de storm die 18 januari veel schade veroorzaakte. Daar komt nog een groot bedrag bovenop wegens claims vanuit de agrarische sector.

De eerste storm van 3 januari 2018 veroorzaakte met name veel schade in de provincies Noord-Holland, Friesland en Flevoland. De tweede storm van 18 januari betrof een uitzonderlijk zware storm met windstoten van meer dan 120 kilometer per uur en trof met name de provincies Noord- en Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Gelderland, Overijssel en het IJsselmeergebied. Doordat deze storm ook het binnenland vol heeft geraakt, wat relatief minder vaak voorkomt, is het totaal aantal gedupeerde klanten aanzienlijk toegenomen. De storm kende windsnelheden tot windkracht 11 en behoort daarmee tot de tien zwaarste stormen van de afgelopen vijftig jaar. De schade bij beide stormen werd met name veroorzaakt door afgewaaide dakpannen en omgewaaide bomen en schuttingen, aan huizen, bedrijfspanden, auto’s en tuinen.

Schade en persoonlijk leed
Na de storm van 18 januari zijn er bij onder meer Centraal Beheer, FBTO en Interpolis 62.000 schademeldingen binnen gekomen van particuliere klanten en is er meer dan 100.000 keer contact geweest met klanten. De schades aan bedrijven en in de agrarische sector komen hier nog bij. Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea: “De twee stormen die in januari over ons land raasden, veroorzaakten veel schade en persoonlijk leed. Gelukkig kunnen we als verzekeraar het materiële deel van deze schades zo goed mogelijk ongedaan maken. Als verzekeraar zien we het aantal schades als gevolg van extreem weer stijgen. We moeten ons in Nederland aanpassen aan een veranderende leefomgeving en klimaat. Als verzekeraar zoeken we de samenwerking met onze klanten en met overheden om zo de schadelast en overlast voor iedereen te beperken.”

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

MPL

Videoguard

Seagate

Wordt een partner