2N brengt whitepaper over technologische integraties

Steeds meer bedrijven willen dat fysiek toegangsbeheer tot hun slimme gebouwen beveiligingstechnisch één geheel vormt met de cybersecurity. Dat is de ervaring van het in IP-intercoms gespecialiseerde 2N, dat nu met een whitepaper komt over deze trend.

Het nieuwe rapport, genaamd ‘De evolutie van toegangsbeheer: begeleiding voor slimme kantoorprojecten’, stelt eigenaren van gebouwen, werkgevers, installateurs, facilitymanagers en beveiligingsprofessionals in staat om verschillende factoren te onderzoeken die de markt beïnvloeden. Een voorbeeld is de bredere acceptatie van op IP gebaseerde controllers en Bluetooth-toegangstechnologieën van de volgende generatie. Deze inzichten zullen distributeurs en installateurs helpen om in de komende jaren de beste intelligente toegangsoplossingen te leveren, aldus 2N.

Digitalisering van bedrijfsprocessen
Het door de fabrikant uitgevoerde onderzoek naar de vooruitgang op het gebied van slimmere bouwoplossingen vindt plaats te midden van de snel toenemende digitalisering van bedrijfsprocessen als gevolg van pandemische omstandigheden. Een McKinsey-enquête eind 2020 wees uit dat bedrijven de digitale interacties in hun klantenservicekanalen en toeleveringsketens al met drie tot vier jaar hebben versneld.
Het rapport van 2N beschrijft snel opkomende technologiegedreven trends die zowel klanten als installateurs niet kunnen negeren. Zo zeggen nu meer dan vier op de tien kantoormedewerkers dat hun voorkeursmethode voor het opslaan van toegangsgegevens hun smartphone is. Een andere trend is dat het gebruik van lezers met ingebouwde toegangscontrollers in 2024 met meer dan 50 procent zal groeien. Verder zijn bedrijven over de hele wereld van plan om de uitgaven voor cyberbeveiliging met bijna 40 procent te verhogen.

Subtrends
Het onderzoek richtte zich ook op belangrijke subtrends in intelligent toegangsbeheer voor gebouwen. Zo gaat het over praktische migratiepaden van traditionele RFID-kaarten naar Bluetooth-gebaseerde toegangssystemen van de volgende generatie, kritische succesfactoren voor implementaties van mobiele toegang met een checklist voor cyberbeveiliging en de stijgende vraag naar integratie van op IP gebaseerde oplossingen voor toegangsbeheer in gebouwen met afzonderlijke fysieke beveiligings- en camerasystemen. De inzichten van de whitepaper omvatten verder de nieuwste succesvolle implementaties van intelligent toegangsbeheer in internationale kantoren-, commerciële en onderwijssectoren.
Hans van Moorsel, business development manager Benelux bij 2N: “Er is ongetwijfeld een stijgende vraag naar intelligente toegangsoplossingen, maar opkomende technologische trends en veranderende voorkeuren van gebouwgebruikers geven vorm aan best practice-oplossingen voor slimme gebouwen. Onze whitepaper bouwt voort op onze voortdurende innovatie met partners over de hele wereld om klanten te begeleiden naar de juiste oplossingen voor hun behoeften op het gebied van werkplek- en vastgoedontwikkeling.”

Gedeeld

Geef een antwoord