Integratie beveiliging en logistieke processen

Beveiligingstechniek biedt vaak diverse mogelijkheden om naast de primaire taak ook operationele processen te ondersteunen. Vooral in de logistiek is dat te zien, zo bleek tijdens een door Hikvision georganiseerd webinar.

Tijdens het webinar was te zien dat er verschillende soorten beveiligingsoplossingen bestaan voor de logistieke sector. Van perimeterbeveiliging aan de buitenste randen van een logistiek centrum met onder andere toegangssystemen met kentekenherkenning, tot aan toegangsbeheer met bijvoorbeeld vingerafdrukken of gezichtsherkenning binnen het gebouw zelf. Bijzonder was een al of niet mobiel systeem dat beelden van de onderzijde van een voertuig koppelt aan het kenteken. Zo wordt fraude met kentekens tegengegaan. Een heel andere mogelijkheid was het gebruik van thermische camera’s ter ondersteuning van een brandmeldinstallatie. Met deze thermische camera’s kunnen bepaalde vormen van brand beter en sneller worden gedetecteerd dan met conventionele rookmelders.

Logistieke processen
Naast de beveiligingsoplossingen zijn er ook de oplossingen gericht op de logistieke processen. Zo toonde Hikvision een volledig parcel tracking-systeem. Dit systeem koppelt het scannen van barcodes aan camerabeelden, zodat een bepaald pakket door het hele magazijn gevolgd kan worden middels opgenomen beelden. Met de Ultra Wide Band (UWB) detectoren kan men zelfs in real-time de locatie van een bepaald pakket bepalen, zelfs wanneer het ergens in een stelling in het logistieke centrum staat.
Hikvision kan vrachtwagens binnen en buiten compleet met camera’s behangen. Zo zijn alle dode hoeken in beeld te brengen, wordt manoeuvreren een stuk makkelijker en is er na een ongeval visueel bewijsmateriaal voorhanden.

Integratie
Aan het webinar nam ook Hikvision Technology Partner Qognify (vroeger bekend als SeeTec) deel met een presentatie door Alarich Pflaumbaum. Tijdens deze presentatie werd meer inzicht gegeven in het managementplatform Cayuga Multi Solution Platform van Qognify, waarin verschillende soorten bestaande logistieke processen en systemen geïntegreerd kunnen worden. Uiteraard is deze integratie er ook met Hikvision, waardoor een bestaand logistiek systeem zonder veel moeite uitgebreid kan worden met nieuwe en innovatieve technologie.

Het volledige webinar is hier terug te zien.

Gedeeld

Geef een antwoord