Veilig opslaan van Big Data voor Smart Cities

De komende jaren zullen steden slimmer worden gemaakt met onder andere intelligente bewakingscamera’s. Dit gaat onvoorstelbare hoeveelheden Big Data opleveren, die toch snel verwerkt moeten worden. Een uitdaging voor de industrie, aldus Jessica Burton van Seagate Technology.

Hoewel steden al lang afhankelijk zijn van videobewaking om de openbare veiligheid te verbeteren en criminaliteit af te schrikken, gebruiken slimme steden deze oplossingen ook voor tal van aanvullende doeleinden, waaronder verkeersbeheer, verlichting, parkeerhandhaving en nog veel meer.
Dit is grotendeels te danken aan het feit dat camera’s zelf intelligente computerapparaten zijn geworden die video-analyse bieden, alsmede mogelijkheden om te integreren met andere systemen en apparaten. Een van de vele potentiële toepassingen waarvoor bewaking en andere gegevens kunnen worden gecombineerd voor slimme stadstoepassingen, is transport. Door bewakingscamera’s in te zetten met objectdetectie- en herkenningsanalyses, kunnen wegbeheerders automatisch defecte auto’s, spookritten en andere obstakels detecteren die zowel de veiligheid als de doorstroming kunnen beïnvloeden. Met dit inzicht kunnen steden verkeersmanagement- en/of narrowcasting-systemen gebruiken om bestuurders te waarschuwen voor mogelijke problemen en het verkeer omleiden om deze obstakels te vermijden.

Efficiëntie
Het grotere doel van slimme steden is om efficiëntie te creëren, duurzaamheid te verbeteren, economische ontwikkeling te creëren en de algemene factoren voor levenskwaliteit te verbeteren voor degenen die in de stad wonen en werken. Om dit te doen, kunnen gemeenten transportgegevens gebruiken die over langere tijdsbestekken zijn verzameld. Deze kunnen worden gebruikt om routineknelpunten en andere problemen die de reistijd en de algehele kwaliteit van leven negatief beïnvloeden, te identificeren en te verlichten. Dit is slechts één voorbeeld van hoe gemeenten smart city-platforms en -technologieën kunnen implementeren om deze doelen te bereiken.
Belangrijke factoren
De kern van deze systemen zijn de oplossingen die worden gebruikt om al deze gegevens op te slaan. Er zijn ​​enkele belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het evalueren van deze oplossingen, die de basis vormen voor smart city-toepassingen. Volgens onderzoeksbureau IHS Markit was de hoeveelheid gegevens die wereldwijd door bewakingscamera’s wordt gegenereerd in 2019 al 2.500 petabytes per dag. Dat is nog zonder de gegevens die worden gegenereerd door verkeersbeheer, toegangscontrole, openbaar vervoer en nog veel meer wat nodig is voor slimme steden. Al die big data moet worden verzameld, geaggregeerd en opgeslagen voor de diepgaande analyse die leidt tot het soort inzichten waarop steden kunnen reageren om de veiligheid, efficiëntie en het dagelijkse leven van bewoners te verbeteren.

Diepere inzichten
Hoewel alle verzamelde gegevens op zichzelf waardevol zijn, ligt de echte waarde in het vermogen om gegevens uit ongelijksoortige bronnen te aggregeren en te analyseren om diepere inzichten en een vollediger beeld te krijgen van de algehele gebeurtenissen in de steden. Onderzoeksbureau IDC voorspelde dat de cumulatieve hoeveelheid gegevens die wereldwijd wordt gegenereerd, zal groeien van 33 zettabytes (33 biljoen gigabyte) in 2018 tot 175 zettabytes in 2025. Veel van deze gegevens zullen afkomstig zijn van IP-bewakingscamera’s voor zowel beveiligings- als business intelligence-doeleinden. De videobewakingssystemen bieden dan in veel gevallen al een ideale oplossing om al deze informatie aan elkaar te koppelen. Hoewel ze worden versterkt door kunstmatige intelligentie (AI), kunnen de huidige bewakingsoplossingen ook nu al het soort bruikbare inzichten en intelligentie bieden die slimme steden nodig hebben.

Opslag en verwerking
De kern van deze toepassingen zijn oplossingen voor de opslag van bewakingsbeelden. Oplossingen die in staat zijn om al deze gegevens aan de rand (in de camera) te verzamelen voor onmiddellijke analyse en die in real-time intelligentie in back-end-omgevingen bieden voor langetermijnanalyse, algemene trends en diepgaande leerprocessen. Dat laatste zijn analyses die het systeem in de loop van de tijd slimmer maken. Deze robuuste oplossingen zijn gebouwd om de uitdagingen van smart city-toepassingen te weerstaan ​​en bieden een aantal andere functies die voordelen opleveren voor gemeenten.

De beste opslagruimte vinden
In het tijdperk van IoT en AI, waar apparaten meer gegevens genereren dan ooit tevoren, is het een kritische overweging geworden om te beslissen hoe al deze gegevens correct moeten worden opgeslagen. Afhankelijk van de behoeften van een stad zijn er verschillende benaderingen beschikbaar, waaronder opslag aan de rand (dichtbij waar de video of gegevens worden vastgelegd), in de cloud (een grote, gecentraliseerde back-end opslagserver of servers) of zelfs een combinatie van beide, die sommige experts IT 4.0 noemen. Slimme steden met honderden of duizenden camera’s en IoT-sensoren, zouden een meerlaagse benadering van opslagarchitectuur moeten kiezen die de voordelen biedt van zowel edge- als cloudgebaseerde opslag. De belangrijkste reden hiervoor is dat het streamen van grote hoeveelheden video en data naar de cloud duur is en aanzienlijke latentieproblemen kan hebben. De oplossing voor slimme steden is om technologieën in te zetten die gegevens bij de sensoren verzamelen, filteren en analyseren en vervolgens relevante waarschuwingen naar het videobeheersysteem sturen in het beheercentrum voor de uiteindelijke beoordeling en reactie. Hierdoor kunnen gegevens snel worden verwerkt en kunnen meldingen sneller worden afgeleverd, wat de openbare veiligheid kan verbeteren.

Door: Jessica Burton, Global Surveillance Product Marketing Manager, Seagate Technology

Gedeeld

Geef een antwoord