Actie tegen ‘boetes’ op tijdelijk beveiligingswerk

Ondernemers uit de beveiligingsbranche, maar uit een groot aantal andere branches komen dinsdag 11 december in actie tegen maatregelen in de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Die maatregelen maken tijdelijk werk, zoals de beveiliging van een evenement, duurder. 

De protesterende ondernemers willen via de Tweede Kamer duidelijk maken dat niet al het werk met vaste contracten is te regelen. Er zijn sectoren die met seizoensarbeid werken, terwijl andere met pieken en dalen te maken hebben. De ondernemers vinden het niet terecht dat dit nu duurder wordt gemaakt.

Mediacampagne
Om de campagne officieel af te trappen overhandigen ondernemers uit de evenementenbeveiliging, detailhandel, horeca, recreatie, grond, water en infra, land- en tuinbouw en hun brancheorganisaties een manifest met hun zorgen aan leden van de Tweede Kamer. Hiermee geven zij ook het startsein voor een social mediacampagne, waarmee zij duidelijk willen maken wat de gevolgen zijn als tijdelijk werk duurder en moeilijker wordt. Bij de overhandiging zijn ook Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW, en Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, aanwezig.

Gedeeld

Geef een reactie