Beveiliging nieuws

Onze partners

Gold-IP

CardAccess

ASIS

i-Pro

Unii

Secusoft

Lobeco

Akuvox

Trigion

CSL

Top Security

Kiwa

Advancis

Dero Security Products

Dahua

HID

Sequrix

Bydemes

Milestone

Connect Security

CDVI

Genetec

Seris

NIBHV

PG Security Systems

ASSA ABLOY

JMB Groep

VAIBS

SMC Alarmcentrale

BHVcertificaat.online

NetworxConnect

Centurion

Seagate

ADI

Regio Control Veldt

OSEC

Traka ASSA ABLOY

DZ Technologies

EAL

Crown Security Services

Eagle Eye Networks

Oribi ID Solutions

Securitas

Nenova

VideoGuard

VBN

Brivo

Paraat

VEB

Avigilon Alta

Alphatronics

Add Secure

MPL

2N

HD Security

GFT

Eizo

Hanwha Vision Europe

Masset Solutions

G4S

SOBA

Nimo Dog Security

VVNL

De Beveiligingsjurist

20face

Optex

RoSecure

Nimo Drone Security

Explicate

IDIS

Ajax Systems

Koninklijke Oosterberg

SmartSD

Service Centrale Nederland

ARAS

Multiwacht

Uniview

Paxton

SmartCell

Hikvision

Bosch Security Systems

Alarm Meldnet

‘Acties beveiligers gaan zich uitbreiden als een olievlek’

9 augustus 2018
Redactie
12:01

Na Schiphol en de Vrije Universiteit in Amsterdam is nu ook diergeneesmiddelenfabrikant MSD in Oss aan de beurt. Vandaag zijn de beveiligers daar gestart met werkonderbrekingen om voor dit jaar bij hun werkgevers een loonsverhoging en verbetering van de arbeidsomstandigheden af te dwingen.

Tijdens gezamenlijke actievergaderingen bleek gisteren dat de eensgezindheid groot is, aldus Erik Maas van CNV Vakmensen. “Beveiligers willen een betere cao en zijn bereid daar voor te vechten.” De vete tussen beveiligers en hun werkgevers, die betrokken zijn bij de cao’s particuliere beveiliging, en G4S Aviation Security duurt al meer dan een maand. De werkgevers zijn intussen niet bereid in 2018 enige loonsverhoging te geven, wat medewerkers totaal in het verkeerde keelgat is geschoten, zo zegt de vakbond. “Werkgevers denken nog steeds dat ze met een paar losse acties wel weg kunnen komen. Maar gisteren hebben beveiligers duidelijk aangegeven bereid te zijn veel verder te gaan. Na Schiphol, de VU en MSD gaat de olievlek alleen maar groter worden”, voorspelt Maas.

Actie bij MSD
Met de werkonderbreking vanmorgen door beveiligers bij farmaceut MSD in Oss breekt een nieuw hoofdstuk in het actietraject aan, dreigt de vakbond. Bij de fabrikant wordt vanaf vandaag elke dag het werk anderhalf uur neergelegd. De acties bij Schiphol beginnen inmiddels ook hun tol te eisen bij werkgevers en de luchthaven, waar de rijen steeds langer worden. En ook bij de VU ondervinden steeds meer mensen ongemak van de stakingen.
“Met de bevestiging van gisteravond weten we zeker dat werknemers de langste adem zullen hebben”, zegt Maas. Hij zegt er dan ook van overtuigd te zijn dat de werkgevers uiteindelijk zullen gaan luisteren naar hun medewerkers. “Hopelijk doen ze dat zo snel mogelijk. Daarbij zijn alle partijen het meest gebaat.” Waar de volgende acties gaan plaatsvinden wil Maas nog niet kwijt. “We hopen het verrassingseffect optimaal te kunnen gebruiken.”

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

MPL

Suricat

Videoguard

Wordt een partner