ADO-supporters gestraft voor maken van apengeluiden

Voetbalclub ADO Den Haag is onderzoek gestart nadat ‘supporters’ afgelopen zondag een zwarte speler van Ajax hebben beledigd door apengeluiden na te bootsen. 22 opgespoorde apenimitators zijn tot nu toe bestraft met een stadionverbod.

ADO noemt de identificatie van de raddraaiers een eerste resultaat van een onderzoek naar de daders. De Haagse club zegt hier speciale apparatuur voor ingezet te hebben. Zo kwam men tot een dadergroep van ongeveer twintig tot dertig mensen, die tijdens de wedstrijd tegen Ajax apengeluiden maakten zodra Riechedly Bazoer aan de bal kwam. Deze supporters zijn niet langer welkom in het eigen stadion, mogen geen uitwedstrijden van hun club meer bezoeken en krijgen de rekening gepresenteerd als ADO Den Haag financieel getroffen wordt door de kwestie. Ajax heeft namelijk aangekondigd aangifte te zullen doen wegens racisme.

Gedeeld

One thought on “ADO-supporters gestraft voor maken van apengeluiden”

 1. We kunnen helemaal NIETS meer verdragen!
  Moet een maatschappij gaan worden waar je bij het uiten van het woordje “shit” onmiddellijk van een in de buurt staande luisterpost een financiële boete gaat krijgen… of misschien over een tijdje een lijfstraf…..

  Iedereen voelt zich onmiddellijk zwáár beledigd…, door Sinterklaas en Zwarte Piet, door “negerzoenen”, het woord ‘Eskimo en / of neger”, Jodenkoeken en dat Ajacieden zich ‘Joden’ noemen….

  De wereld is gék geworden met alle zieligheden……
  We geven geen krimp als duizenden christenen / infidels worden vermoord maar schreeuwen moord en brand als iemand een ludieke actie met een varkenskop uitvoert!
  Dit houdt helemaal geen bedreiging in…., maar het bekt zo lekker dat een groep weer eens zich beledigd voelt, door wat, in feite, alleen een afkeuring weergeeft voor een groep mensen die perse hún idee van wat “hóórt”, hier door willen drukken, onder het maken van een hoop misbaar!

  Succes met onze inburgering met een achterlijke visie van wat ‘beschaafd’is.
  Mvg

Geef een reactie