Apple ontwikkelt haar mobiele veiligheid door

In de afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van de beveiliging van mobiele telefoons. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om het toestel te ontgrendelen middels een scan van je vinger.

Inmiddels is de vingerscan alweer vervangen door een gezichtsscan. Op deze manier wordt het voor kwaadwillende personen erg lastig om het toestel te gebruiken na de diefstal hiervan. Ook het resetten van bijvoorbeeld een Apple ID is lastig, doordat hier een ander apparaat van Apple nodig is (mits de bezitter meerdere apparaten gebruikt). Het toont aan dat een bedrijf als Apple blijft investeren in verbetering van de beveiliging van haar apparaten. Dat geldt niet alleen voor de iPhone, maar bijvoorbeeld ook voor de iPad.

Consumenten hebben zelf invloed op hun veiligheid
Toch is het voor Apple niet volledig mogelijk om haar apparaten te beschermen tegen diefstal, hacking, enzovoorts. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat er nog steeds een grote groep gebruikers bestaat die in plaats van de vingerscan of gezichtsscan het toestel beveiligt met een pincode als ‘0000’. Ook het gebruik van het geboortejaar als pincode wordt sterk afgeraden, daar dit middels social hacking relatief eenvoudig achterhaald kan worden.

Fraude via Whatsapp of een SMS
Naast de schade die ontstaat bij diefstal of een hack van het toestel, vindt er steeds vaker fraude plaats via een SMS of een chatdienst als WhatsApp. Personen doen zich hierbij voor als een bekende of bijvoorbeeld een instantie als een bank, de Belastingdienst, enzovoorts. Door vervolgens op een link te klikken kan het toestel door de criminelen worden overgenomen om bijvoorbeeld geld over te boeken, zonder dat de gebruiker daar iets van merkt. Het is voor Apple erg lastig om dergelijke fraude tegen te gaan.

Scan van je gezicht in de nieuwe iPhone 12
Onlangs introduceerde Apple haar nieuwe telefoon, de iPhone 12. Het model wordt aangeboden in vier varianten: een basismodel, de iPhone 12 Mini, de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max. Net als hun voorgangers, werken ook deze toestellen met een gezichtsscan om deze te ontgrendelen. Daarnaast kan er nog steeds voor gekozen worden om een pincode in te stellen. Dit is zelfs noodzakelijk! Op het moment dat het gezicht niet direct herkend wordt door Face ID, zal Apple vragen de pincode in te toetsen voor het ontgrendelen van het toestel. Het verdient dan voorkeur om een langere pincode te kiezen. De lengte is via instellingen te veranderen. Dat maakt het voor dieven moeilijker om de goede pincode te raden. Verder is het verstandig om Find My iPhone in te stellen. Zo is het toestel makkelijker terug te vinden als het gestolen wordt.

Gedeeld

Geef een reactie