Afzender bombrieven eist geldbedrag in bitcoins

Volgens de Amsterdamse politie eist de afzender van de bombrieven die vanochtend ontploften een geldbedrag in bitcoins. Als er niet wordt betaald, zullen meer bombrieven worden verspreid. De politie wil in het kader van het onderzoek niet bekend maken hoeveel geld geëist wordt.

Degene die de bombrieven heeft verstuurd, die vanochtend zijn ontploft in Amsterdam en Kerkrade, lijkt dezelfde persoon te zijn die vorige maand zeven bombrieven verstuurde. Die gingen geen van alle af. De brieven werden naar willekeurige bedrijven en instanties gestuurd. Ditmaal waren ABN Amro in Amsterdam en Ricoh in Kerkrade als doelwit gekozen. Vorige maand kreeg ook een kantoor van ABN Amro in Maastricht een bombrief. Daarom was er groot alarm toen daar vanochtend ook een verdacht pakket tussen de post werd aangetroffen. Hier bleek echter een onschuldige computermuis in te zitten.

Willekeurig
Vorige maand stond elke keer het Rotterdamse incassobureau Centraal Invorderings Bureau (CIB) als afzender vermeld. Dat was nu niet het geval. Mogelijk omdat aan de kwestie veel bekendheid was gegeven, zodat de bombrieven makkelijk te herkennen waren. Het CIB heeft verder niets met de kwestie te maken, al lijkt het waarschijnlijk dat de dader dit bedrijf niet willekeurig verdacht heeft willen maken. Door het ontbreken van de sticker, zagen postkamermedewerkers in eerste instantie geen gevaar in de bombrieven. Wel waren zij direct gealarmeerd toen de inhoud begon te sissen, waarna een knal te horen was. Daardoor zijn er geen gewonden gevallen.

Gedeeld

Geef een reactie