Agent in gezicht gestoken door overtreder avondklok

Een agent in Groningen is woensdagavond ernstig gewond geraakt aan zijn gezicht, nadat hij met een mes werd aangevallen door twee jongens die de avondklok negeerden. De twee wisten te ontkomen. De agent is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Het incident vond kort na 22u plaats in de Van Houtenlaan. Twee agenten waren aan het surveilleren,  toen zij twee mannen op de fiets zagen naderen. Toen een van de agenten vroeg waarom de mannen zo laat nog op straat waren, werd een van hen direct aangevallen met een mes. Hij verdedigde zich, maar raakte toch gewond aan zijn gezicht. De andere agent bleef ongedeerd, maar slaagde er niet in de twee aanvallers te overmeesteren. De verdachten gingen er rennend vandoor. Het zou gaan om twee blanke jonge mannen, die richting het Sterrebos en Kempkensberg zijn gevlucht. Via Burgernet zijn Groningers opgeroepen om naar de twee uit te kijken.

Beeldmateriaal
Het opsporingsonderzoek is in volle gang. De politie wil zo snel mogelijk te weten komen wie de twee mannen zijn die verantwoordelijk zijn voor dit ernstige steekincident. Ook het onderzoek naar beeldmateriaal is druk gaande. Zodra de politie over andere beelden van de verdachten beschikt die nieuwe aanknopingspunten geven voor herkenning van de mannen, zullen deze gedeeld worden. De politie benadrukt daarom nogmaals met klem dat de daders dit kunnen voorkomen door zich te melden.

Gedeeld

Geef een antwoord