Beveiliging nieuws

Onze partners

Masset Solutions

Secusoft

De Beveiligingsjurist

Paraat

JMB Groep

Nimo Dog Security

CardAccess

Hikvision

Sequrix

ARAS

SOBA

Brivo

Explicate

Traka ASSA ABLOY

ASIS

RoSecure

DZ Technologies

VAIBS

Eizo

VEB

VideoGuard

Unii

Seris

ADI

PG Security Systems

VBN

20face

Lobeco

Top Security

2N

Regio Control Veldt

Trigion

Seagate

Avigilon Alta

G4S

Bydemes

Nenova

Service Centrale Nederland

HID

Crown Security Services

Advancis

Connect Security

Gold-IP

Dero Security Products

BHVcertificaat.online

NIBHV

Ajax Systems

i-Pro

CSL

EAL

Alarm Meldnet

Securitas

NetworxConnect

ASSA ABLOY

GFT

Koninklijke Oosterberg

Akuvox

Alphatronics

Paxton

Milestone

Bosch Security Systems

Hanwha Vision Europe

SmartCell

Nimo Drone Security

Uniview

HD Security

SMC Alarmcentrale

IDIS

Genetec

SmartSD

Dahua

Optex

Centurion

Add Secure

Multiwacht

OSEC

Oribi ID Solutions

CDVI

MPL

VVNL

Kiwa

Eagle Eye Networks

Agenten ontslagen of gedegradeerd om misdragingen

10 juni 2020
Redactie
13:18

Vijf medewerkers van de politie van de Limburgse basiseenheid Horst/Peel aan de Maas hebben ontslag gekregen. Vier anderen zijn disciplinair gestraft. Dit wegens pesterijen, ondermijnend gedrag, intimidatie, schending van het ambtsgeheim en misbruik van bevoegdheden.

Dit maakte waarnemend politiechef eenheid Limburg, Inge Godthelp-Teunissen, bekend. In april kwamen de eerste meldingen binnen over ontoelaatbaar gedrag van vier medewerkers. De politiechef stelde hen vervolgens buiten functie en gaf team VIK (Veiligheid, Integriteit en Klachten) opdracht een disciplinair onderzoek te starten over de periode 2017-2019. Tijdens dat onderzoek kwamen ook andere medewerkers in beeld. Vijf van hen bleken het zo bond gemaakt te hebben dat zij werden ontslagen. Twee van hen hadden overigens tijdens hun schorsing al ontslag genomen. Vier anderen krijgen displinaire straffen opgelegd, zoals degradatie, overplaatsing naar een ander team of invordering van verlofuren. Tegen twee medewerkers loopt nog een nader disciplinair onderzoek wegens plichtverzuim.

Voorbeeldfunctie
“Als je bij de politie werkt, heb je een voorbeeldfunctie. Dat geldt voor al onze medewerkers. De gedragingen van deze medewerkers staan haaks op alles waar de politie voor staat. Burgers en medewerkers moeten kunnen vertrouwen op een professionele, veilige en betrouwbare politieorganisatie. Integriteit is de basis van ons politiewerk. Als het vertrouwen daarin wordt geschaad – en daar was in dit geval sprake van – treden we op. Dat moge duidelijk zijn uit het direct instellen van disciplinair onderzoek in dit geval, gevolgd door de voorgenomen maatregelen. We tolereren geen gedrag waarin sprake is van misbruik van bevoegdheden, onprofessioneel optreden, pesterijen en andere misdragingen. De individuele gedragingen hebben grote impact gehad op het team. En ik kan me voorstellen ook op andere plaatsen in de organisatie. Daar hebben we uiteraard aandacht voor, ook nu het onderzoek is afgerond. In de teams maken we dit bespreekbaar, luisteren we goed naar de vragen en gevoelens die er leven en zoeken we antwoorden en gerichte oplossingen, samen met en dicht bij de medewerkers. We zijn en blijven alert en treden op als nodig”, aldus Inge Godthelp-Teunissen, waarnemend politiechef eenheid Limburg.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

MPL

Wordt een partner