Agressietraining voor uitvaartondernemers

Tijdens de Uitvaartbeurs die 23 april in de Amsterdamse Westerkerk plaatvindt, kunnen uitvaartondernemers voor het eerst ook een agressietraining volgen. Dat maakt RTV Noord-Holland bekend.
Het initiatief is ontstaan nadat een uitvaartondernemer geconfronteerd werd met geweld omdat de nabestaanden hem veel te duur vonden. Een concurrent had ook een offerte uitgebracht en bleek aanzienlijk goedkoper te zijn. Een van de familieleden dreigde de uitvaartondernemer ‘z’n kop van z’n romp te slaan’. De familie had echter appels met peren vergeleken, want de goedkopere uitvaart was veel minder uitgebreid. De training tijdens de Uitvaartbeurs moet personeel in de uitvaartbranche weerbaarder maken. Ook medewerkers van begraafplaatsen en crematoria kunnen eraan meedoen. Tijdens de training leren cursisten hoe ze opkomende agressie kunnen herkennen, voorkomen en de-escaleren.
De Uitvaartbeurs richt zich overigens op de eerste plaats tot de consument. Maar omdat er ook andere ondernemers komen kijken, promoot het Amsterdamse bureau Kudding & Partners een training in agressiebeheersing.

Gedeeld

Geef een reactie