Beveiliging nieuws

Onze partners

Regio Control Veldt

GFT

PG Security Systems

EAL

Eagle Eye Networks

VBN

SmartCell

Traka ASSA ABLOY

MPL

Ajax Systems

Securitas

Paxton

Akuvox

Seagate

Multiwacht

SmartSD

VVNL

Lobeco

OSEC

VideoGuard

20face

SMC Alarmcentrale

Add Secure

Nimo Drone Security

Secusoft

Kiwa

Alarm Meldnet

Explicate

Bosch Security Systems

IDIS

Masset Solutions

Nenova

BHVcertificaat.online

Hanwha Vision Europe

Eizo

Top Security

DZ Technologies

2N

Genetec

ASIS

VAIBS

Optex

Brivo

Connect Security

Koninklijke Oosterberg

Service Centrale Nederland

i-Pro

Dero Security Products

JMB Groep

ARAS

Avigilon Alta

Seris

ASSA ABLOY

Alphatronics

NIBHV

VEB

Oribi ID Solutions

RoSecure

G4S

Nimo Dog Security

CardAccess

Crown Security Services

Unii

NetworxConnect

Milestone

CSL

De Beveiligingsjurist

Sequrix

Gold-IP

Paraat

CDVI

HD Security

Bydemes

Hikvision

Uniview

ADI

SOBA

Advancis

Dahua

HID

Centurion

Trigion

AIVD kerstpuzzel 2019 gepubliceerd

12 december 2019
Redactie
09:26

Het zijn de donkere dagen voor kerst en het einde van het jaar is in zicht. Dan kunnen de doorgewinterde fans zich weer uitleven op de kerstpuzzel van de Nederlandse geheime dienst. De opgaven van de AIVD kerstpuzzel 2019 zijn zoals altijd weer los van elkaar op te lossen.

Zoals ieder jaar is ook deze editie gemaakt door het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV), dat de cryptisch omschreven opgaven wederom zal nakijken en beoordelen.
Dit jaar is er ook een pilot voor een junioreditie van de volwassen puzzel: de AIVD juniorkerstpuzzel 2019. Dit doet de AIVD naar aanleiding van een toenemend aantal verzoeken van schoolklassen.
De kerstpuzzelmakers hebben speciale opgaven gemaakt die geschikt zijn voor jongeren van 10 tot en met 15 jaar. Zij willen jongeren graag laten kennismaken met bijvoorbeeld vercijferen en hopen die doelgroep – net als de volwassen puzzelaars – te enthousiasmeren voor een creatieve denk- en werkwijze. Jongeren van deze leeftijd kunnen namelijk heel goed ‘out of the box’ denken.

Ranglijst
Natuurlijk mogen ook andere mensen meedoen aan de juniorpuzzel, maar de eer en eeuwige roem gaat naar de jongeren. Zij krijgen een plaats op de officiële ranglijst. Lees hier meer over de spelregels. Voor de duidelijkheid: het is een pilot. Afhankelijk van hoe de juniorkerstpuzzel door de doelgroep wordt ontvangen, zullen de puzzelmakers bepalen of er in 2020 ook weer een junioreditie komt.
Klaar voor de kerstkraker van het jaar? Download onderaan dit bericht de opgaven van een of beide puzzeledities. De antwoorden kunnen direct worden ingevuld in het opgavenformulier. Op deze downloadpagina staat ook een lijst met bevestigde errata.
Wie wil weten waarom de AIVD een jaarlijkse kerstpuzzel uitbrengt, wat de Club van 100 ook alweer is en of er wel of geen hints in de puzzel te ontdekken zijn, kan een kijkje nemen op aivd.nl/overdekerstpuzzel.

Hier kan geoefend worden met eerdere kerstpuzzeledities.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

MPL

Seagate

Videoguard

Wordt een partner