Beveiliging nieuws

Onze partners

HID

Nenova

Add Secure

SmartCell

JMB Groep

Koninklijke Oosterberg

Paraat

CDVI

OSEC

Explicate

De Beveiligingsjurist

Alarm Meldnet

Masset Solutions

Genetec

i-Pro

Alphatronics

Trigion

Ajax Systems

SOBA

Kiwa

NetworxConnect

Connect Security

ARAS

Seris

ASSA ABLOY

Advancis

MPL

VEB

Uniview

Hanwha Vision Europe

Nimo Dog Security

Optex

G4S

IDIS

20face

ADI

VideoGuard

DZ Technologies

Hikvision

Bydemes

SmartSD

PG Security Systems

Avigilon Alta

Nimo Drone Security

Dero Security Products

Service Centrale Nederland

Securitas

Brivo

ASIS

Milestone

Gold-IP

Bosch Security Systems

GFT

Oribi ID Solutions

CardAccess

Seagate

Akuvox

VBN

BHVcertificaat.online

Sequrix

CSL

Secusoft

Lobeco

Unii

Boon Edam

VVNL

VAIBS

RoSecure

Eagle Eye Networks

NIBHV

Dahua

Eizo

SMC Alarmcentrale

Centurion

Traka ASSA ABLOY

Top Security

Multiwacht

EAL

Paxton

Crown Security Services

2N

Regio Control Veldt

HD Security

AIVD kerstpuzzel 2019 gepubliceerd

12 december 2019
Redactie
09:26

Het zijn de donkere dagen voor kerst en het einde van het jaar is in zicht. Dan kunnen de doorgewinterde fans zich weer uitleven op de kerstpuzzel van de Nederlandse geheime dienst. De opgaven van de AIVD kerstpuzzel 2019 zijn zoals altijd weer los van elkaar op te lossen.

Zoals ieder jaar is ook deze editie gemaakt door het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV), dat de cryptisch omschreven opgaven wederom zal nakijken en beoordelen.
Dit jaar is er ook een pilot voor een junioreditie van de volwassen puzzel: de AIVD juniorkerstpuzzel 2019. Dit doet de AIVD naar aanleiding van een toenemend aantal verzoeken van schoolklassen.
De kerstpuzzelmakers hebben speciale opgaven gemaakt die geschikt zijn voor jongeren van 10 tot en met 15 jaar. Zij willen jongeren graag laten kennismaken met bijvoorbeeld vercijferen en hopen die doelgroep – net als de volwassen puzzelaars – te enthousiasmeren voor een creatieve denk- en werkwijze. Jongeren van deze leeftijd kunnen namelijk heel goed ‘out of the box’ denken.

Ranglijst
Natuurlijk mogen ook andere mensen meedoen aan de juniorpuzzel, maar de eer en eeuwige roem gaat naar de jongeren. Zij krijgen een plaats op de officiële ranglijst. Lees hier meer over de spelregels. Voor de duidelijkheid: het is een pilot. Afhankelijk van hoe de juniorkerstpuzzel door de doelgroep wordt ontvangen, zullen de puzzelmakers bepalen of er in 2020 ook weer een junioreditie komt.
Klaar voor de kerstkraker van het jaar? Download onderaan dit bericht de opgaven van een of beide puzzeledities. De antwoorden kunnen direct worden ingevuld in het opgavenformulier. Op deze downloadpagina staat ook een lijst met bevestigde errata.
Wie wil weten waarom de AIVD een jaarlijkse kerstpuzzel uitbrengt, wat de Club van 100 ook alweer is en of er wel of geen hints in de puzzel te ontdekken zijn, kan een kijkje nemen op aivd.nl/overdekerstpuzzel.

Hier kan geoefend worden met eerdere kerstpuzzeledities.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner