Al 19 poederbrieven bezorgd door heel Nederland

Bij verschillende bedrijven op verschillende locaties in het land zijn de afgelopen dagen poederbrieven tussen de post aangetroffen. De brieven werden bezorgd op twaalf Amsterdamse locaties en bij panden in Amersfoort, Arnhem, Best, Rotterdam, Utrecht Roermond en Zeist.

Tot de negentien ontvangers behoren onder andere hotels, ziekenhuizen, advocatenkantoren en uitgevers. De recherche doet onderzoek naar de herkomst van de brieven en kijkt of er een verband is tussen zaken en het motief van de afzender(s). Er wordt rekening gehouden met het scenario dat er mogelijk sprake is van één en dezelfde afzender.

Ademhalingsproblemen en branderige ogen
Bij alle meldingen kwam een Teamleider Explosieven Verkenning ter plaatse voor onderzoek. Alle poederbrieven worden momenteel nader onderzocht door specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut. De poederbrieven hebben bij enkele ontvangers lichte ademhalingsproblemen en branderige ogen veroorzaakt. Wie een dergelijke poederbrief, bestaande uit een enveloppe met een wit kaartje en daarin een onbekend poeder, ontvangt, wordt dringend geadviseerd om de brief niet verder te openen en direct 112 te bellen. Tips over de mogelijke afzender(s) of andere informatie is welkom via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Gedeeld

Geef een antwoord