Al week geen VOG aan te vragen wegens storing

Sinds vrijdag 15 oktober heeft Justis last van een storing waardoor bepaalde systemen waarmee deze overheidsdienst werkt niet beschikbaar zijn. De dienstverlening ligt hierdoor nagenoeg stil. Een van de gevolgen is dat geen Verklaring Omtrent Gedrag aangevraagd kan worden. Het is niet bekend wanneer de storing verholpen zal zijn.

Justis zegt hard te werken aan een oplossing. In de tussentijd is het niet mogelijk om digitale aanvragen klaar te zetten en in te dienen in de digitale aanvraagomgeving van Justis (MijnJustis). Ook kan de gemeente een VOG-aanvraag niet indienen bij Justis. Wellicht is het mogelijk om aanvragen wel alvast bij de gemeente in te dienen. Het advies van Justis is om daarnaar te informeren.

Ook geen boa-aktes
Alle eerder ingediende aanvragen kan Justis niet afhandelen. Zo kan het onderdeel van Justitie en Veiligheid momenteel bijvoorbeeld geen VOG’s en boa-aktes afgeven of naamswijzigingen doorvoeren. De dienst zegt te begrijpen dat dit heel vervelend is, omdat vaak veel afhangt van de besluiten, die grote impact kunnen hebben. De oorzaak van de storing is een fout in de software. Deze storing treft verschillende systemen. De leverancier van de software werkt er hard aan om de storing te verhelpen.

Gedeeld

Geef een antwoord