Beveiliging nieuws

Onze partners

Alarm Meldnet

Multiwacht

Connect Security

Dahua

Ajax Systems

ARAS

Centurion

Advancis

Secusoft

Add Secure

De Beveiligingsjurist

Dero Security Products

Uniview

Explicate

ASIS

Trigion

Boon Edam

i-Pro

CDVI

Lobeco

VBN

HD Security

Nenova

Eagle Eye Networks

Regio Control Veldt

Paxton

Nimo Drone Security

Gold-IP

VAIBS

GFT

EAL

SmartSD

Oribi ID Solutions

Bydemes

JMB Groep

CSL

Paraat

Unii

VEB

ADI

Service Centrale Nederland

Top Security

2N

SOBA

Milestone

Eizo

VVNL

Brivo

Seagate

Avigilon Alta

PG Security Systems

ASSA ABLOY

Crown Security Services

Securitas

HID

Alphatronics

SMC Alarmcentrale

NIBHV

VideoGuard

RoSecure

OSEC

Seris

Sequrix

NetworxConnect

BHVcertificaat.online

Traka ASSA ABLOY

Akuvox

Bosch Security Systems

Kiwa

IDIS

Nimo Dog Security

G4S

Hikvision

Hanwha Vision Europe

Koninklijke Oosterberg

20face

Optex

DZ Technologies

SmartCell

CardAccess

Masset Solutions

Genetec

MPL

Alberto Stegeman kraakt beveiliging van Defensie

30 augustus 2018
Redactie
07:15

Alberto Stegeman is langs de bewaking van meerdere militaire terreinen geglipt. Het lukte hem zelfs om een nepbom naar binnen te smokkelen. Dit meldt De Telegraaf. Eerder bracht de bekende onderzoeksjournalist onder andere de beveiliging van Schiphol op deze manier in verlegenheid.

Het is al de derde keer in tien jaar dat de SBS6-presentator van Undercover in Nederland falende beveiliging aantoont. Ditmaal plaatste hij onder andere een nepbom in de eetzaal van legerplaats Oldebroek. Pas na een paar uur werd deze ontdekt en werd de Explosieven Opruimingsdienst erbij gehaald om het koffertje met kinderklei, een mobiele telefoon, een camera, een plastic bakje en een foto van Stegeman onschadelijk te maken. Volgens de journalist was duidelijk te zien dat het geen echt explosief betrof. Hij had er een briefje bij gedaan met een telefoonnummer en een kopie van een artikel waarin toenmalig minister Hennis van Defensie beterschap beloofde na zijn vorige bezoekjes aan Defensie-locaties in 2016.

Bedreiging
Stegeman concludeert dat Defensie de belofte uit 2016 niet waar heeft kunnen maken. Hij noemt dat zorgelijk omdat dergelijke lekken in de beveiliging een bedreiging vormen voor de veiligheid van militairen. Ook vraagt hij zich af hoe het zit met de opsporing na incidenten. “Hoewel we hints genoeg achterlieten heb ik niks van de marechaussee gehoord. Pas dinsdag belde de woordvoerder van Defensie toen ze de aankondiging van het programma op tv hadden gezien”, zegt hij in De Telegraaf.
Stegeman en leden van zijn team drongen op meerdere locaties naar binnen, verbleven er urenlang en werden door niemand aangesproken, ondanks dat geen van hen over een Defensiepas beschikte, waarvan het zichtbaar dragen verplicht is. De journalist wilde niet zeggen hoe hij binnen is gekomen, maar sprak wel over een structureel lek in de beveiliging.

Deel dit artikel via:

Vlog

Premium partners

Videoguard

Seagate

MPL

Wordt een partner