Almere start campagne tegen wapenbezit

De gemeente Almere roept inwoners op om zich uit te spreken tegen wapenbezit en -gebruik. De afgelopen periode is de stad opgeschrikt door verschillende incidenten, waarbij wapens zijn gebruikt. In augustus is er zelfs een slachtoffer overleden aan zijn verwondingen.

Burgemeester Franc Weerwind: “Wapenbezit en -gebruik is niet normaal. Ik vind het erg belangrijk dat we hierover met elkaar in gesprek gaan. Dat ouders met kinderen praten over de risico’s en gevaren van wapens. Maar ook docenten met leerlingen, jongeren onderling, professionals met cliënten en toezichthouders en handhavers met burgers. In Almere moet iedereen zich veilig voelen op straat, overdag én ’s nachts. Daarom roepen we de Almeerders op om zich openlijk uit te spreken tegen wapenbezit.”
De afgelopen drie maanden zijn er in Almere 22 steekpartijen geweest, waarvan één met dodelijke afloop. Bij drie steekpartijen viel minstens één zwaargewonde. Ook werd bij maar drie van de 22 steekpartijen iemand aangehouden. In enkele gevallen waren de slachtoffers zelfs ‘heel jong’, aldus de burgemeester.

Aanpak jeugdcriminaliteit
Bekende Almeerders zoals Tanja Jess, Ali B, Remy Bonjasky en Jörgen Raymann hebben zich aangesloten bij de campagne. Daarnaast spreken verschillende sleutelfiguren zoals jongerenwerkers, politieagenten en handhavers zich openlijk uit tegen wapenbezit.
De publiekscampagne is onderdeel van de ‘aanpak jeugdcriminaliteit’ van de gemeente Almere, een samenwerking tussen zorg, onderwijs en veiligheid. De aanpak richt zich op het tijdig signaleren en aanpakken van risicogedrag om zo te voorkomen dat het gedrag van jongeren zich ontwikkelt tot (zwaar) overlastgevend of crimineel gedrag. De campagne wordt verspreid via de social media kanalen van de gemeente.

Gedeeld

Geef een antwoord