Beveiliging nieuws

Onze partners

VEB

CardAccess

Crown Security Services

Brivo

Kiwa

ASSA ABLOY

MPL

Traka ASSA ABLOY

Trigion

Sequrix

De Beveiligingsjurist

Avigilon Alta

Koninklijke Oosterberg

Regio Control Veldt

Uniview

VideoGuard

Oribi ID Solutions

Bydemes

Top Security

OSEC

Alarm Meldnet

Masset Solutions

Nimo Drone Security

Bosch Security Systems

VAIBS

HID

Genetec

Alphatronics

Seagate

SmartCell

VVNL

ADI

20face

Gold-IP

GFT

Lobeco

JMB Groep

EAL

Add Secure

SmartSD

Ajax Systems

NIBHV

Eizo

Paraat

Hikvision

G4S

Advancis

IDIS

DZ Technologies

VBN

Secusoft

Seris

Securitas

2N

Unii

SMC Alarmcentrale

PG Security Systems

ASIS

Milestone

Nimo Dog Security

Service Centrale Nederland

Paxton

Akuvox

Connect Security

HD Security

SOBA

NetworxConnect

Optex

Nenova

Centurion

i-Pro

ARAS

RoSecure

BHVcertificaat.online

CSL

Dahua

Explicate

Dero Security Products

CDVI

Multiwacht

Eagle Eye Networks

Boon Edam

Hanwha Vision Europe

Amsterdam Security dicht gat tussen IT en fysieke beveiliging

2 november 2017
Redactie
20:06

Cybersecurity integreert steeds meer met bestaande fysieke beveiliging. Dat werd duidelijk tijdens Amsterdam Security van 31 oktober tot en met 2 november 2017 in RAI Amsterdam, aldus de beursorganisatie.

Het aandeel bezoekers met een IT-achtergrond steeg van 5 procent in 2015 naar 14 procent dit jaar. Ook het aandeel bezoekers met een directiefunctie steeg fors: van 20 procent in 2015 naar 54 procent in 2017. “Het laat zien dat we met Amsterdam Security een goede nieuwe weg in zijn geslagen, gericht op de toekomst”, stelt beursmanager Nynke Lipsius.

Verschuiving richting ICT
RAI Amsterdam was de afgelopen dagen hoogstwaarschijnlijk de best beveiligde plek in Nederland. Amsterdam Security trok met ruim 140 exposanten en partners 6.000 bezoekers in drie dagen. “Het concept is toekomstbestendig neergezet waarbij we een verschuiving richting ICT zien binnen de markt”, aldus Lipsius.
‘Bridging the gap between IT and Physical Security’ was het thema van Amsterdam Security Convention. Op een vernieuwende en interactieve manier – door middel van scenario based programming – werd een open discussie met het publiek gevoerd. Een speciaal voor de Amsterdam Security Convention geproduceerde film, met daarin drie beangstigende scenario’s, confronteerde deelnemers met de gevolgen van een cyberaanval op een distributiebedrijf.

Menselijke factor
Keynote-speakers, waaronder Melanie Rieback (Radically Open Security), Inge Philips (Deloitte Cyber Risk), Lotte de Bruijn (ICT Nederland) en Marcel Saarloos (HP/TAPA) gingen vervolgens in op waar het in dit soort gevallen vaak mis gaat. De menselijke factor is vaak een zwakke schakel in de beveiliging, zo bleek keer op keer.
Lipsius ziet ruimte voor verdere groei van de Amsterdam Security Convention. “Onze partners geven aan dat ze erg tevreden zijn met de kwaliteit van de (inter)nationale bezoekers. Samen met de partners starten we dit jaar nog met het ontwikkelen van de editie in 2018.”

Vakbeurs
Op de gelijktijdig gehouden Amsterdam Security Expo, voorheen Safety Security Amsterdam (SSA) en de belangrijkste vakbeurs op het gebied van beveiliging en (brand)veiligheid, ontving exposant PG Security Systems, in drie dagen ‘honderden’ bestaande en nieuwe klanten. CEO Peter Gatowinas: “Amsterdam Security is dé plek waar wij kunnen laten zien dat we veel meer zijn dan een groothandel in beveiligingsoplossingen.” De beurshal was opgedeeld in een Public Safety Plein, een Cyber Security Dome, een Secure Smart Buildings Plein en een Fire Protection Area. Op de eerste beursdag werden in vijf categorieën Innovation Awards uitgereikt aan Aras Security, RoutIT, Acal BFi, Smart Service Solutions en Telepage.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Videoguard

MPL

Seagate

Wordt een partner