Beveiliging nieuws

Onze partners

2N

Advancis

Nenova

ASSA ABLOY

NetworxConnect

Seagate

OSEC

Hanwha Vision Europe

Genetec

NIBHV

i-Pro

Alphatronics

VEB

Centurion

HID

Oribi ID Solutions

Nimo Drone Security

Unii

VAIBS

Bydemes

IDIS

VideoGuard

ASIS

Koninklijke Oosterberg

ADI

Ajax Systems

De Beveiligingsjurist

PG Security Systems

CDVI

MPL

Alarm Meldnet

Optex

Akuvox

VBN

Uniview

EAL

Kiwa

BHVcertificaat.online

ARAS

Sequrix

CSL

Traka ASSA ABLOY

Top Security

Milestone

Securitas

Secusoft

Dero Security Products

Brivo

JMB Groep

Trigion

Service Centrale Nederland

SmartCell

Eagle Eye Networks

Hikvision

Bosch Security Systems

Add Secure

CardAccess

Avigilon Alta

Explicate

SOBA

HD Security

Paxton

Nimo Dog Security

Regio Control Veldt

SMC Alarmcentrale

Crown Security Services

GFT

Multiwacht

DZ Technologies

Lobeco

Gold-IP

G4S

Dahua

Boon Edam

RoSecure

VVNL

SmartSD

Connect Security

20face

Paraat

Eizo

Seris

Masset Solutions

Amsterdam wil politie met krijgsmacht versterken

1 maart 2020
Redactie
08:25

De overbelaste Amsterdamse politie krijgt mogelijk hulp van de krijgsmacht, schrijft Het Parool. Het gemeentebestuur is in overleg met Defensie en de politietop om te kijken of militairen mogelijk kunnen assisteren bij onder andere de arrestatie van zeer gevaarlijke criminelen.

De hoofdstad kampt met criminelen waartegen de politie nauwelijks is opgewassen. Zo is in het verleden wel eens een gerechtsgebouw door een raket getroffen. Ook het schieten met machinegeweren en het gebruik van handgranaten is geen uitzondering is de stad aan de Amstel. Er is dan ook enorm veel politiecapaciteit nodig als bijvoorbeeld rechtszaken plaatsvinden tegen kopstukken van de drugsbendes. De marechaussee biedt daarbij al de helpende hand, maar dat vindt politiechef Frank Paauw nog niet voldoende.

Defensiebreed
Tijdens een debat in de gemeenteraad afgelopen week zei Paauw dat gekeken wordt of de politie defensiebreed ondersteuning kan krijgen. Het gaat dan vooral om arrestaties van zeer gevaarlijke criminelen, maar ook om beveiliging van de rechtsgang.
De PvdA en de VVD voelen er meer voor om extra politiecapaciteit te creëren door verkeershandhaving over te dragen naar Handhaving of Rijkswaterstaat. Verder zoekt de gemeenteraad naar mogelijkheden om meer politievrijwilligers in te zetten, net als eventueel gepensioneerde politieagenten. Burgemeester Halsema voegde daar nog voorstellen aan toe om tijdens het zogenoemde Donkere Dagen Offensief niet de politie, maar de brandweer in te zetten om burgers bewust te maken van inbraakrisico’s. Ook wil zij dat meer camera’s van particulieren en winkeliers worden aangesloten op Live View. Dat vergroot de kans op aanhouding op heterdaad, wat veel besparing op onderzoekscapaciteit kan opleveren. Of dat de inzet van militairen overbodig maakt, mag men zich afvragen.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

MPL

Wordt een partner