Beveiliging nieuws

Onze partners

Advancis

Add Secure

GFT

RoSecure

2N

De Beveiligingsjurist

ADI

Optex

HID

EAL

Connect Security

Oribi ID Solutions

Nenova

Paraat

Alphatronics

Sequrix

Masset Solutions

SOBA

i-Pro

Secusoft

Regio Control Veldt

JMB Groep

Trigion

OSEC

VBN

Service Centrale Nederland

Eizo

VVNL

BHVcertificaat.online

IDIS

VideoGuard

CDVI

Centurion

DZ Technologies

VEB

NetworxConnect

Paxton

Dahua

G4S

Brivo

Dero Security Products

Bydemes

Seris

Bosch Security Systems

Top Security

CSL

Uniview

20face

Akuvox

Multiwacht

Crown Security Services

HD Security

Securitas

Lobeco

MPL

Genetec

VAIBS

Unii

Hanwha Vision Europe

Seagate

PG Security Systems

Milestone

ARAS

ASSA ABLOY

Explicate

Traka ASSA ABLOY

Nimo Drone Security

Nimo Dog Security

ASIS

Avigilon Alta

Koninklijke Oosterberg

Alarm Meldnet

Kiwa

Hikvision

SmartSD

SmartCell

Gold-IP

CardAccess

Ajax Systems

SMC Alarmcentrale

NIBHV

Eagle Eye Networks

Amsterdamse handhavers gaan weer actie voeren

3 april 2019
Redactie
10:12

Afgelopen weekend werd in Amsterdam een handhaver neergeslagen, toen die bezig was de politie te helpen met het afzetten van een plaats delict. Voor zijn collega’s is dat de reden om vanaf donderdag weer actie te gaan voeren voor een betere uitrusting, met onder andere wapenstok en pepperspray.

De handhavers dreigen intussen ook met acties tijdens Koningsdag, als zij onmisbaar zijn voor het bewaren van de openbare orde en veiligheid. Zij willen meer verdedigingsmiddelen, zoals pepperspray en een wapenstok, zodat ze hun werk veiliger kunnen uitoefenen, maar burgemeester Femke Halsema weigert aan die wens tegemoet te komen. Vanaf donderdag worden geen bonnen uitgedeeld voor lichte overtredingen. De boa’s komen alleen in actie bij onveilige situaties.

Frontlinie
Halsema gaf wel toestemming voor het dragen van een bodycam, maar dat vinden de handhavers niet genoeg. Volgens hun vakbond zijn ook een wapenstok en pepperspray nodig. Daarmee kunnen zij aanvallers van zich af houden. Dat wordt belangrijker nu zij steeds vaker in plaats van de politie in de ‘frontlinie’ opereren. Nu staan zij daar volgens hun bond als een bouwvakker zonder veiligheidshelm. Volgens voorzitter Eric Lakenman wordt het tijd dat ‘de driehoek’ nu écht gaat inzien welke rol handhavers spelen. “Eerdere acties hadden resultaat, maar nog niet genoeg.” De bedoeling is om tijdens Koningsdag tussen 18 en 21u het werk neer te leggen. Daarmee willen de boa’s laten zien dat zij niet de handhavers van de openbare ruimte, maar van de openbare orde zijn en daarom geweldsmiddelen nodig hebben. Halsema zegt de kwestie besproken te hebben binnen de ‘driehoek’ en dat besloten is het geweldsmonopolie bij de politie te laten liggen, tenzij de minister tot ander landelijk beleid besluit. Komende zomer krijgen honderd Amsterdamse boa’s een bodycam.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

MPL

Suricat

Videoguard

Wordt een partner