Arnhem wil woningen sluiten bij vondst zwaar vuurwerk

De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch dreigt woningen te gaan sluiten als daar bij een huiszoeking gevaarlijk vuurwerk wordt aangetroffen. Dit na enkele onrustige avonden, waarbij met vuurwerk grote vernielingen werden aangericht in de aandachtswijk Geitenkamp.

De afgelopen nacht was het weer rustig in de wijk Geitenkamp, nadat de politie 24 relschoppers had opgepakt. De burgemeester onderzoekt de mogelijkheden om de aangerichte schade op de verdachten te verhalen. Hij noemt het gedrag van de relschoppers onacceptabel. Die zeggen op hun beurt dat zij zo willen demonstreren tegen het door de overheid afgekondigde vuurwerkverbod tijdens de komende jaarwisseling. Een maatregel die getroffen is om de overbelaste ziekenhuizen ook niet nog eens met vuurwerkslachtoffers op te zadelen.

Idioten
Marcouch zegt dat de rellen in Arnhem weinig met protest te maken hebben. Het is volgens hem pure vernielzucht. Als je wilt protesteren ga je geen vuurwerk bij mensen naar binnen gooien en iedereen bang maken, zei hij tegen de gemeenteraad. De burgemeester heeft ook geen goed woord over voor de ouders van de jongeren. Die hebben volgens hem zelf opvoeding nodig. Hij zag tussen de relschoppers volwassenen die hun kinderen aanmoedigden om vuurwerk af te steken. Er stonden zelfs moeders met kinderwagens tussen. De rellen leggen volgens Marcouch een zwaar beslag op de capaciteit van de politie. Tegen Omroep Gelderland zei hij: “Als een agent een dienst draait voor deze idioten, dan gaat dat helaas ten koste van ander werk.” Er zijn nog geen woningen op last van de burgemeester gesloten. Onderzocht wordt of dat juridisch mogelijk is.

Gedeeld

Geef een reactie