Arrestaties na afpersing chauffeur geldtransportwagen

Twee mannen zijn gearresteerd op verdenking van het voorbereiden van afpersing van een vrouwelijke chauffeur van geldtransportbedrijf SecurCash. De verdachten wilden informatie waarmee zij een overval konden plegen.

Het gaat om een 33-jarige man en een 29-jarige man, beiden uit Oss. Ze worden verdacht van voorbereiding van afpersing. Zij zouden een medewerkster van het geldtransportbedrijf hebben bedreigd via sms-berichten. Onder de druk van die bedreiging heeft de medewerker ook daadwerkelijk informatie verstrekt over een geldtransport waarop zij op 21 december 2018 moest rijden. Zij heeft de afpersing echter gemeld bij de politie en die heeft de mannen op vrijdag 21 december 2018 aangehouden.

Bomvest
Bij de aanhouding waren beide verdachten in bezit van materialen waarmee mogelijk een constructie gelijkend op een bomvest te maken was. Het is aannemelijk dat deze constructie voor de medewerker van de geldwagen eruit zou zien als een echt bomvest. Dat zou erg bedreigend hebben kunnen overkomen. In de raadkamer werd 90 dagen gevangenhouding gevorderd voor de twee verdachten. De raadkamer heeft deze vordering toegewezen. Het onderzoek naar de exacte rol van de verdachten bij deze voorbereidende handelingen van de afpersing loopt nog.

Gedeeld

Geef een reactie