Audi-bende krijgt tot 7 jaar cel voor plofkraken in Duitsland

De hoofdverdachte van de zogenoemde Audi-bende is tot zeven jaar cel veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij vier plofkraken in Duitsland. Zijn kornuiten kregen 3 tot 5 jaar cel. De groep sloeg toe vlak over de grens, om vervolgens met gestolen Audi’s met hoge snelheid terug naar Nederland te rijden.

De vijf mannen lieten geldautomaten ontploffen om bij het geld te komen. Een aantal keer lukte dat en gingen zij er met een forse buit vandoor. In augustus vorig jaar slaagde de politie er echter in twee van de mannen op te sporen en aan te houden. De bendeleden droegen een kogelwerend vest, handschoenen en regenbroeken. In hun auto vond de politie DNA van de andere drie verdachten. Met nog wat aanvullende bewijzen konden zij worden veroordeeld.

Ontkend
De vijf hebben de beschuldigingen overigens altijd ontkend, maar de rechter vond dat er voldoende bewijzen tegen hen waren. Het niet bekennen wordt beschouwd als onverschilligheid. ‘Geen van hen heeft ook maar enige verantwoordelijkheid genomen’, aldus de rechtbank. De hoofdverdachte en een van de bendeleden hebben zwaardere straffen gekregen, wegens onder andere het stelen van auto’s en kentekenplaten.

Gedeeld

Geef een reactie