Audibezitters bang voor Audibende

Snelle Audi’s uit de RS-serie zijn erg populair bij criminelen. Steeds meer bezitters vrezen daarom hun auto kwijt te raken aan bendes, die deze als vluchtauto gebruiken. Dat melden dealers van het merk, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Klanten willen betere beveiliging.
Volgens de politie bestaat de Audibende uit zo’n 150 tot 200 jonge criminelen uit de regio Utrecht die in een wisselende samenstelling opereren. Vooral de RS4 is bij hen favoriet. Ze rijden met dit soort snelle auto’s naar Duitsland om geldautomaten op te blazen.
“We begrijpen van onze klanten dat ze bezorgd zijn over de veiligheid van hun auto”, zegt een woordvoerder van Muntstad, de grootste Audidealer in de regio in het AD. “Klanten vragen naar manieren om hun auto zo goed mogelijk te beveiligen.” Ze beseffen volgens hem dat de modellen uit de RS-serie zeer gewild zijn onder criminelen. Vooral omdat ze snelheden tot 305 km/u halen.
Harrie van Oort, die occasions verkoopt,  zegt dat de Audi’s relatief makkelijk te stelen zijn. “Het zijn professionals die weten wat ze moeten doen. Er zijn wel toepassingen die het moeilijker maken, maar die zijn erg duur.”

Gedeeld

Geef een reactie