Autobende opgepakt door Belgische en Nederlandse politie

Door een samenwerking tussen de Belgische en Nederlandse politie is een bende van acht personen opgepakt, die gestolen auto’s vanuit de haven van Antwerpen naar verschillende landen in Afrika verscheepte. Onder de verdachten bevindt zich een Nederlandse vader en zoon.

De bende had het vooral voorzien op dure SUV’s met ‘keyless entry’. Daarbij is diefstal vaak mogelijk door het signaal van de sleutel te scannen en te versterken. De auto’s werden naar verschillende locaties gereden en uiteindelijk in zeecontainers naar Afrika verscheept. In de Antwerpse haven trof de politie dertien van dergelijke containers aan, met daarin gemiddeld twee à drie gestolen auto’s. Ook werden gestolen auto’s teruggevonden langs de openbare weg en in loodsen en parkeergarages in en rond Brussel. Er zijn 47 voertuigen teruggevonden, die vooral afkomstig zijn uit België en Nederland. Ook in Duitsland en Frankrijk sloeg de bende toe.

Nederlanders
Een 50-jarige Belg uit Evere en een 53-jarige Duitser man uit Roosdaal zijn de hoofdverdachten. Zij zouden het verschepen naar Afrika hebben georganiseerd en gefaciliteerd. Daarbij werkten zij samen met verschillende groepen autodieven in zowel België als andere landen. Ook bleken twee Nederlanders bij de bende betrokken te zijn: een 40-jarige man en zijn 21-jarige zoon. Zij werden op verzoek van de Belgische federale politie aangehouden, waarbij ook huiszoekingen werden gedaan in Budel, Eindhoven en Waalre. Daarbij werden gestolen kentekenplaten, OBD-toestellen, GPS-trackers en inbrekersmateriaal aangetroffen. De twee worden binnenkort uitgeleverd aan België.

Gedeeld

Geef een antwoord